Liefhebbers van sportvissen kunnen zondagochtend 7 juni weer terecht op RTL 7. In aflevering 2 van VIS TV XL valt weer veel te beleven. Er wordt onder meer op karper, zeeforel, roofblei en snoek gevist, terwijl ook de feedervissers aan hun trekken komen. Vanaf 9:30 uur is dit alles te zien vanuit de luie stoel.

Presentator Tamme Smit vist deze aflevering in zijn eentje in Friesland, waar sinds kort ál het viswater is ingebracht in de VISpas. Feedervissend op witvis en penvissend op karper laat hij de variatie aan viswater in de provincie zien. Thom Beentjes trekt een dag op met roofvisexpert Ruben Dekkers in de visrijke polders rond Gouda. Actief vissend praat hij Thom bij over de beste technieken en materialen voor het struinend kunstaasvissen op snoek.

Ontspannen met de feeder…

Verantwoord vissen

Presentator Jan Willem reist af naar het Groningse Peizerdiep, waar hij Jan Kamman en Henk Mensinga spreekt over het project Vissen voor verbinding. Daniël Weyers gaat met Sijmen van den Berg op pad voor een gezamenlijke ‘instructie’ verantwoord vissen. De centrale vraag: hoe behandel je een vis op het droge en welk materiaal gebruik je daarbij? Je ziet het aanstaande zondag 7 juni om 9:30 uur op RTL 7.

Met de pen op de karper…

Seizoen 2020 van VIS TV XL is gestart op 31 mei, bestaat uit acht afleveringen en is iedere zondag te zien van 9:30 tot 10:30 uur.

Klik hieronder voor een trailer van de tweede aflevering: