Uitzending zondag 9 juni, 09:30 uur op RTL 7.

Liefhebbers van vissen op televisie kunnen zondagochtend weer uitzien naar een kersverse aflevering van VIS TV XL. Presentator Marco Kraal gaat op pad met Henk Mensinga, directeur van Sportvisserij Groningen Drenthe. Met de centerpin en vliegenhengel vissen de twee op winde en voorn in het Peizerdiep en op zeeforel in het Lauwersmeer. Henk legt tijdens het vissen uit waarom voor het herstel van die laatste vissoort een speciaal project is gestart.

Presentator Daniël Weijers vaart een ochtend mee met Ed Stoelman, die in het zuidwesten van Nederland als BOA en politieman op visstroperij controleert. Ed vertelt Daniël onder meer over het Meldpunt Stroperij. Jan-Willem Wijers gaat met Ruben Dekkers het Veluwemeer op vanuit de boot op snoek te vissen. Presentator Thom Beentjes krijgt van Kevin van Diederen uitleg over zogenaamde ‘zigrigs’, waarmee hij bij mooi weer de hogere waterlagen afvist op zoek naar karper. Het blijkt een uiterst eenvoudige én effectieve visserij.

Vis TV XL - Marco Kraal en Henk Mensinga vissen o.a. wadend op zeeforel.

Marco Kraal en Henk Mensinga vissen o.a. wadend op zeeforel.

Met én zonder hengel

In VIS TV XL gaan de reporters deze zomer meestal mét, maar soms ook zonder hengel op pad. Op hun tochten komen ze op de mooiste plekken van Nederland en bij bijzondere projecten die (in)direct de hengelsport raken. Zo zoomen ze in op de migratie van zeeforel, bezoeken ze nieuwe VISpaswateren en krijgt de bestrijding van visstroperij aandacht.

Vis TV XL - Jan-Willem Wijers (l) en Ruben Dekkers met een snoek van het Veluwemeer.

Jan-Willem Wijers (l) en Ruben Dekkers met een snoek van het Veluwemeer.

Praktische tips

Vissen doen de reporters deze zomer volop. Een brede mix aan vistechnieken komt in het programma voorbij, waaronder karpervissen, witvissen, streetfishing, roofvissen, vliegvissen en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten uit het hele land. Zowel de beginnende als gevorderde sportvisser kan aan VIS TV XL zijn hart ophalen.

Vis TV XL - Thom Beentjes (l) vist met Kevin van Diederen met zigrigs op karper

Thom Beentjes (l) vist met Kevin van Diederen met zigrigs op karper.

Kijken dus! Aanstaande zondag om 09:30 uur op RTL 7.

Bekijk hier de promo van deze aflevering:

 

Bekijk ook:
https://beet.nl/van-zeelt-tot-forel-vis-tv-xl/
https://beet.nl/werpend-roofvissen-op-het-haringvliet-vis-tv-xl/
https://beet.nl/fikse-forellen-op-de-vlieg-vis-tv-xl/