In mijn leven als karpervisser is de term ‘avontuur’ altijd al de rode draad geweest. Waar vroeger mijn leven werd gedomineerd door het targetvissen, heb ik de laatste jaren meer en meer ruimte gemaakt voor andere dimensies waarin ik mezelf helemaal heb gevonden. Met name ‘roadtrips’ zijn hier een goed voorbeeld van. In 2019 had ik al eens een meer dan geslaagde trip door België maar deze keer was het voor mij nog specialer!

Tekst & foto’s: Mark en Olivier Pansar

Het is oktober wanneer mijn zoon Olivier en ik naar het voetbal rijden. Ik heb net een geslaagde 24-uur-sessie achter de rug en nog vol van adrenaline vertel ik hem over de twee mooie vissen die ik heb gevangen. Uit het niets komt hij met de vraag: ”Papa, gaan we volgend jaar op roadtrip door Frankrijk?” Ik kijk hem een beetje verbaasd aan en vraag aan hem: ”Meen je dat nu?” Volmondig krijg ik het ja-woord voorgeschoteld. Voor de zekerheid vraag ik of hij dit nu echt wel meent. “JAAAAA!” luidt het antwoord dat ik stiekem nog een keer wilde horen. ‘s Avonds bespreken we met de vrouwen des huizes onze trip. Daar zij al langer een uitje naar Ibiza willen maken, is dit de perfecte combi om iedereen in huize Pansar tevreden te stellen. Ondanks het nog tien maanden weg is, giert de adrenaline nu al door mijn lijf en tot diep in de nacht ga ik naarstig op zoek naar de eerste wateren. Maandenlang wordt er veel info vergaart en begin augustus blijft er amper nog iets over van mijn eerdere gevonden wateren. Typisch voor mij want ik kan me nooit aan een eerder opgemaakte planning houden. De twee weken voor vertrek ben ik iedere dag wel bezig om alles in orde te maken. Ik draai een reeks boilies, zorg dat alle materiaal voor handen is en ik houd nauwlettend het weerbeeld in de gaten want dit laatste gaat bepalen waar onze elfdaagse trip van start zal gaan. Ondanks dat mijn zoon niet echt een passie heeft voor het karpervissen, staat hij toch te popelen om dit avontuur aan te gaan. Het is vooral de bedoeling dat we samen een leuke vader-zoon-vakantie hebben, waarbij onze sterke band alleen maar beter wordt.

Samen into the wild.

Samen into the wild.

ON THE ROAD!

Het is dinsdagochtend 16 augustus! Ik ben al voor het ochtendgloren wakker en vooraleer ik de laatste zaken op orde wil brengen, geniet ik eerst van een mok sterke koffie. Twee uur later is alles klaar en om klokslag 7.30 uur maak ik mijn zoon wakker. Acht uur is de deadline om te vertrekken want de heenreis is behoorlijk lang en we moeten nog voeren op het eerste ‘echte’ water. Tijdens de rit lopen we samen de mogelijkheden en de eventuele opties door wanneer plan A niet volledig kan worden uitgevoerd. Na een paar tussenstopjes arriveren we tegen de avond aan het eerste water. Het water ligt er verlaten bij en dus is de keuze snel gemaakt en voeren we wat. Na een uurtje steekt alles weer in de bus en kunnen we even poolshoogte nemen op de kleinere watertjes in de buurt. Na een uur moeten we ons gewonnen geven want op ieder bezocht water zitten er meerdere mensen. De zon is al onder wanneer we ons toch kunnen neerploffen in een uiterst hoekje van het derde water. Het is dát of niet vissen! Terwijl Olivier de hoogstnodige items uit de auto haalt, zorg ik voor het avondeten.

Een megavis!

Een megavis!

De rest van het artikel kun je lezen in Karperwereld 149 die rond 2 maart zal verschijnen. Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen bij het vissen op karper, neem dan een abonnement op Karperwereld! Ga hiervoor naar https://shop.beet.nl/category/abonnementen/.