Het twintigjarig jubileum van de Dozer jas en Urus broek van Geoff Anderson, was aanleiding voor het Deense merk om beide toppers eens tegen het licht te houden en van een upgrade te gaan voorzien met gebruikmaking van de allernieuwste materialen, procedés fabricagetechnieken. Dat heeft geresulteerd in de ‘Version 6’ van zowel de jas als de broek.

Sterk en stevig op alle fronten, deze Urus6.

 

King of all versions

In deze ‘King of all versions’ werden de beste eigenschappen van zowel de jas als de broek als uitgangspunt genomen en verder uitgebouwd. De Urus6 broek heeft zodoende net als de Dozer jas een aantal praktische zakken behouden.

De mooie klassieke uitstraling bleef behouden, en werd zowel bij de jas als de broek uitgebreid tot drie kleurpatronen. Het toepassen van de ‘allergroenste’, sterkste en meest waterdichte materialen maken de Urus6 broek tot een van de sterkste en beste om langdurig water en wind tegen te houden. Ook voor zoutwater is de broek bij uitstek geschikt gemaakt, mede dankzij het afwasbare materiaal en de gepatenteerde YKK AquaGuard ritsen.

In Black…

 

Taille

De hoog afgewerkte heupvorm van de Urus 6 broek bedekt ook de onderkant van de rug. In de taille zit de broek altijd passend door de combinatie van elastisch materiaal en klittenband toepassing. Ook op de kniestukken en het zitvlak is extra ‘gestudeerd’, wat heeft geleid tot meer bewegingsruimte bij de knieën en slijtvastheid en warmtebehoud rond het zitvlak. Zitten en knielen is zo comfortabel mogelijk gemaakt zonder verlies van bewegingsvrijheid.

In Leaf…

 

Afsluitsysteem verbeterd

Bij de benen heeft Geoff Anderson extra lange waterafstotende ritsen aangebracht en de onderzijde bij de enkels voorzien van een nieuw ontworpen afsluitsysteem, zodat je het aan- en uittrekken, ook van de laarzen of schoenen, is verbeterd. De broek kent verder twee waterafstotende interne zakken en twee ruime heupzakken, waarvan er eentje is voorzien van een extra ruimte voor bijvoorbeeld een onthaaktang.

De kwaliteit van de vernieuwde Urus6 broek is ongeëvenaard. De iets hogere aanschafprijs valt in het niet bij de duurzaamheid en het jarenlange gebruiksgemak bij zowel het vissen op zoet als zout water. Meer weten? Klik hier voor aanvullende informatie.

Klik hieronder om een filmpje te bekijken van de 6e generatie jas en broek.