Van dinsdag 27 augustus tot en met vrijdag 30 augustus werd de King of Clubs 2019 gevist. Volg hier alles wat te maken heeft met deze legendarische wedstrijd. Wees snel op de hoogte via de onderstaande King of Clubs samenvatting OF scroll naar beneden voor uitgebreide verslagen!

30 augustus – WEDSTRIJDDAG 4

Willem van der Helm wint King of Clubs 2019

Willem van der Helm wint King of Clubs 2019

Willem van der Helm schrijft de klassieker King of Clubs 2019 op zijn naam.

Ierland – Ballinamore. Na vier dagen vissen heeft de King of Clubs een trotse winnaar die al vaak tweede werd in het verleden. Maar nu lukte het, niet eenvoudig, maar dat maakt het alleen maar mooier. Met 3 punten en 47.800 gram pakt hij de felbegeerde overwinning. Willem van der Helm, vismaat van Ed Stoop, vist al vanaf het begin van de King of Clubs, beginjaren negentig mee.

Willem king of clubs

Willem ving vandaag 17.300 gram voorn en kleine hybride.

Vandaag was de spanning duidelijk voelbaar en zichtbaar tijdens de loting van de laatste dag. Willem trok nummer 8 op de sector Deeps en begon met de vaste hengel op elf meter, met de wind op kop, kracht 5-6 en de hele dag regen. De eerste inzet leverde direct een voorntje op. Iets waar hij op hoopte. Vanaf dat moment bleef hij vijf uur lang voorn en kleine hybride vangen. Een indrukwekkend net vis werd uit het water getild en de wijzer stopte bij 17.300 gram. Genoeg voor de sectorwinst en de eindoverwinning voor Willem van der Helm. Geweldig!

Dirk Ekkelenkamp King of Clubs

Dirk Ekkelenkamp werd tweede en wist vandaag 12.000 hybride en brasem te vangen.

In hetzelfde vak viste op nummer 1 Dirk Ekkelenkamp, die er ook goed voor stond bij aanvang. Zijn nummer zat vol in de wind en het duurde even maar hij wist mooie brasem te vangen en hybride, uiteindelijk goed voor een vierde plaats in de sector en een tweede plaats in het eindklassement met 5 punten en 41.700 gram. Tweede in het deze sector werd Sipke Golstein met 15.550 gram. Derde Ron Stoorvogel met 12.200 gram.

Tom Sexton won Brackley Prospect king of clubs

Tom Sexton won Brackley Prospect met 24.350 gram.

In sector Barkley Prospect was het Tom Sexton die op het eindnummer 24.350 gram wist te vangen. Tweede werd Brian Nesbitt met 17.500 gram en derde Charlie Richards met 14.300 gram.

Charlie Richards King of clubs.

Charlie Richards werd derde met 14.300 gram.

Op de sector B O’ Oconnely Shore werd met name naar Andre Multem gekeken, hij stond er erg goed voor om de eindoverwinning binnen te halen. Hij begon goed, maar kwam niet echt in de dikke vis, maar naar het einde toe wist hij er toch een aantal te vangen. Hij werd derde met 10.750 gram. Strijd om de eerste plaats in de sector ging tussen Bob Nudd en Aart Multem. Aart trok aan het langste eind met 14.000 gram en Bob werd tweede met 13.150 gram.

Aart multem king of clubs 2019

Aart Multem won de sector O’ Connely. Excuus voor de ‘natte’ onscherpe foto.

Bob Nudd king of clubs

Bob Nudd werd derde met 13.150 gram.

Andre Multem king of clubs 2019

Andre Multem werd derde met 10.750 gram

Op sector A Pumphouse was het het uur van de waarheid of Jan Willem Plekkenpol voor de vierde keer  deze felbegeerde titel op zijn naam kon zetten. Hij had zware concurrentie van met name Darren Davies die met 12.600 gram de sector wist te winnen. Tweede werd hier Franck van Waelderen met 8.700 gram, derde werd Andre Schippers met 8.400 gram.

 Irish Bait and Tackle king of clubs

Dank aan de firma Irish Bait and Tackle voor de goede service van aas en voer, handige korfjes, haken etc.

Inland Fisheries Ireland king of clubs

Michel Kelly links en James rechts van de IFI (Inland Fisheries Ireland) kregen een verdiend applaus van alle deelnemers voor hun hulp tijdens deze week aan de waterkant om de vissers veilig op hun nummer te brengen.

Gezellige prijsuitreiking in het Commercial hotel in Ballinamore

In het commercial hotel werd de prijsuitreiking gehouden. Een locatie met historie als het om de King of Clubs gaat. Eigenaar Fred Walsh is de perfecte gastheer voor de KOC gangers. Voorafgaand aan de prijsuitreiking werden de dagprijzen van vandaag uitgereikt. Vervolgens bedankte organisator Pierre Bronsgeest de sponsors en met name de mensen van de IFI (Inland Fisheries Ireland) voor hun geweldige steun en inzet bij het helpen op de moeilijke sectoren. Michel Kelly en zijn staf kregen een luid applaus.

Dank aan onze hoofdsponsors Sensas en Browning, Leitrim County Council, BBI Travel, Vipmedia & Beet magazine, Commercial hotel Ballinamore en speciale dank aan Francis McGoldrick en Teressa Kennedy.

King of clubs 2019

V.l.n.r. John Huussen, winnaar Willem van der Helm, Jo Lowe (Leitrim County Council) en Pierre Bronsgeest.

Vervolgens werd de einduitslag bekend gemaakt en de winnaars van de acht eindprijzen. De prijzen werden uitgereikt door Jo Lowe en John Huussen.

Winnaars king of clubs 2019

De eerste acht met links voor Vanessa Claeys, op de voorgrond de achterhoofden van Ron Stoorvogel en Piet Michiels.

De top- 8:

1. Willem vander Helm  3 punten 47.800 gram, hij ontving 1400 euro + een 500 euro voucher Sensas

2. Dirk Ekkelenkamp 5 punten 41.700 gram, hij ontving 1150 euro + een 500 euro voucher van Browning

3. Andre Multem 5 punten + 35.800 gram, hij ontving 1000 euro + een 500 euro voucher van Sensas

4. Darren Davies 5 punten + 34.700 gram, hij ontving een Sensas voucher twv 1250 euro

5. Jan Willem Plekkenpol 6 punten + 76.100 gram, hij ontving een voucher van Browning twv 1000 euro

6. Brian Nesbitt 6 punten + 36.200 gram, hij ontving een voucher van Browning twv 1000 euro

7. Francis McGoldrick 6 punten + 34.350 gram, hij ontving een voucher van Sensas twv 750 euro

8. Jan Zekveld 6 punten + 26.950 gram, hij ontving een voucher van Browning twv 500 euro

Einduitslag King of Clubs 2019

Einduitslag King of Clubs 2019.

Sectoruitslagen dag 4 king of clubs

Sectoruitslagen dag 4.

Wij willen de deelnemers bedanken voor hun sportieve gedrag en gezelligheid. Ook volgend jaar wordt er een King of Clubs gehouden. Volg de website en Facebookpagina van Beet voor info over de King of Clubs.

29 augustus – WEDSTRIJDDAG 3

Nieuw vangstrecord King of Clubs voor Jan Willem Plekkenpol

King of clubs record plekkenpol

Jan Willem Plekkenpol met een deel van zijn recordvangst van 54.050 gram op Brackley Prospect.

Jan Willem Plekkenpol heeft een nieuw KOC record gevestigd in de historie van de King of Club. De drievoudig winnaar van dit evenement zat vandaag op nummer 9, het eindnummer van sector Brackley Prospect. Een prachtig Iers meer waar karrevrachten aan brasem, hybride, voorn en baars rondzwemmen. Jan Willem wist in vijf uur 54.050 gram, een nieuw King of Clubs record te vangen in de regio van Ballinamore Leitrim. Hij ving alles met de feeder op ruim 50 meter, tegen de wind en regenvlagen. Jan Willem klimt met nog een dag te vissen van de vijfde naar de derde plaats in het tussenklassement. Tweede in deze sector werd Bert de Mulder met 26.000 gram, derde werd zijn Belgische landgenoot Alain Claeys met 15.250 gram.

King of clubs mulder

Bert de Mulder werd tweede op Brackley met 26.000 gram.

King of clubs 2019

Alain Claeys werd derde met 15.250 gram.

In de sector C Deeps op Garadice stond de wind er recht op de kop, dus ook de regen. Soms golven  van een meter hoog, dus echt Iers weer voor echte mannen! En die zaten er! Hier werd de overwinning opgeëist door Francis McGoldrick met 13.300 gram, met een aantal mooie hybride’s! De strijd om de tweede en derde plaats was heftig en close. Uiteindelijk pakte Brian Nesbitt de tweede plaats met 7.550 gram voor de neuzen van Jan Zekveld en Michel Diepstraten die ieder 7.400 gram vingen en gedeeld derde werden.

King of Clubs Francis McGoldrick

Sectorwinst voor Francis McGoldrick met 13.300 gram op sector Deeps.

Brian Nesbitt King of clubs

Brian Nesbitt werd tweede op Deeps met 7.550 gram.

King of clubs Jan Zekveld

Op een gedeelde derde plaats Jan Zekveld met 7.400 gram op Deeps.

Michel Diepstraten king of clubs 2019

Michel Diepstraten moet de derde plaats op Deeps delen met 7.400 gram.

Op sector B O’ Oconnely shore ging de sectorwinst naar Dirk Ekkelenkamp met 15.400 gram. Ook hier was er een felle strijd om de tweede en derde plaats. Willem van der Helm wist 11.800 gram te vangen en werd tweede, Ron Stoorvogel kwam een visje te kort en werd derde met 11.600 gram. Ed Stoop werd met 10.700 vierde.

Dirk Ekkelenkamp King of clubs

Sectorwinst voor Dirk Ekkelenkamp op O’ Connely met 15.400 gram.

Ron Stoorvogel king of clubs

Ron Stoorvogel werd met 11.600 gram derde.

Ed Stoop king of clubs

Ed Stoop werd vierde met 10.700 gram.

Op sector A Pumphouse werd tot de laatste seconde een tweestrijd uitgevochten tussen Andre Multem en Bob Nudd. Bob had na vier uur vissen 155 vissen en Andre begon aan een inhaalrace. Vissend met de vaste stok zocht hij naar de juiste afstand waar de wat zwaardere vissen te vangen waren. Soms even snel naar drie deeltjes, dan weer 11 meter. Uiteindelijk wist Bob Nudd 214 vissen te vangen goed voor 12.450 gram. Andre Multem wist op de valreep wat vissen te vangen en hij bracht zijn totaal op 12.500 gram en werd sectorwinnaar.

Sector Pumphouse king of clubs

Sector Pumphouse: moeilijk bereikbaar, maar wel de moeite waard, wat een spanning!

king of clubs multem bob nudd

De gebroeders Multem in actie op Pumphouse, op de voorgrond Aart, daar achter broer Andre die het leven van Bob Nudd een beetje zuur maakte door 50 gram meer te vangen en met 12.500 gram de winst naar zich toetrok.

bob nudd king of clubs 2019

Bob Nudd wat een topvisser en gentlemen! Hij kwam vandaag 50 gram te kort voor de sectorwinst en weerd tweede met 12.450 gram.

Nog 1 visdag te gaan!

Met nog een dag te vissen wordt het erg spannend. Winnaar is de hengelaar met de minste punten en hoogste gewicht. Van de vier wedstrijd dagen vervalt het slechtste resultaat. Op bijgaande tabellen zie je de sectoruitslagen en de tussenstand in het klassement na drie dagen.

uitslag dag 3 king of clubs 2019

De sectoruitslagen van dag 3.

King of clubs uitslag

Het tussenklassement na drie dagen.

28 augustus – WEDSTRIJDDAG 2

Update King of Clubs na twee dagen

De King of Clubs 2019 gaat vandaag de derde dag in. Tot nu toe wordt er redelijk tot goed gevangen. Er is nog veel mogelijk voor de deelnemers omdat het slechtste resultaat van vier dagen niet meetelt! Dus de beste drie uitslagen tellen voor de einduitslag. De winnaar is de hengelaar met de minste punten en het hoogste gewicht. Met die wetenschap en nog twee dagen te vissen zijn er voor alle hengelaars dagelijks nieuwe kansen. Op dit moment gaat Willem van der Helm aan de leiding met 2 punten en 30.500 gram. Gevolgd door Jan Zekveld met 3 punten en 19.550 gram. Derde Dirk Ekkelenkamp met 4 punten en 26.300 gram.

Jan zekveld king of clubs

Jan Zekveld met 3 punten en 19.550 gram op de tweede plaats.

Dirk Ekkelenkamp king of clubs

Dirk Ekkelenkamp met 4 punten op de derde plaats.

De meest gebruikte technieken zijn de feederhengel en vaste hengel. De vaste hengel wordt ingezet op 3 meter, 8, 11,13 en 16 meter. Afhankelijk van de diepte en de wind. Met de feeder wordt tot afstanden van 65 meter gevist, met name op de sector Brackley Prospect.

Een ander belangrijk gegeven bij de King of Clubs is de goede en gemoedelijke sfeer. Met name de Engelsen en Ieren 6 in getal die meevissen zijn open over hun vistechnieken en ook de te gebruiken aas en voersoorten. Zo kun je in een korte erg veel leren en dat wordt hier dagelijks gedaan. Het is genieten ook van de Bed and Breakfast houses en hotels waar de hengelaars verblijven.

Opnieuw goede gewichten op tweede dag King of Clubs

Voorafgaand aan het loten voor dag 2 werden de dagprijzen uitgereikt voor de sectoren van dag 1. De eerste in een sector ontvangt 30 euro, tweede 20 euro en derde 10 euro.

Dag 2 was er een met verschillende gezichten, de verwachtingen waren hoog gespannen op alle sectoren maar zeker op de sector Brackley Prospect. Hier zouden de topgewichten vandaan moeten komen. De brasems en hybriden dachten daar anders over. Wat niets af doet aan de prachtige sectorwinst van Martin Marico met 9.000 gram. Tweede werd Peter Kruithof met 6.750 gram. Derde Rien Verhoeckx met 6.600 gram.

Op sector C Garadice Deeps was het spannend tot de laatste seconde. Er ontstond een strijd tussen vier hengelaars, waarde Engelsman Darren Davies aan het langste eind trok met 11.950 gram. Tweede werd Frank van Waelderen met 11.650 gram, derde Martijn Kroes met 10.500 gram en vierde Jan Willem Plekkenpol met 9.250 gram Prachtig gezicht om deze sector te zien vissen onder goede weersomstandigheden.

King of clubs

Links: Jan Zekveld wist vandaag zijn sector te winnen met 11.750 gram op O’ Connely shore. Rechts: Darren Davies wist vandaag de spannende strijd te winnen op Deeps!

Sector B O’ Connely gaf een zelfde beeld. Ook hier vier hengelaars die tot het eindsignaal er voor gingen. Hier was het Jan Zekveld die met 11.750 gram de sectorwinst pakte, voor Brian Nessbit tweede met 11.150 gram en Charlie Richards en Tom Sexton werden derde met hetzelfde gewicht 10.600 gram.

Op de A sector Pumphouse, hier was het opnieuw Willem van der Helm die de eerste plaats voor zich opeiste met 12.000 gram. Tweede werd hier Dick Ekkelenkamp met 10.050 gram en derde Piet van Lieshout met 9.350 gram.

Sectoruitslag dag 2

Uitslag king of clubs dag 2

Algemeen klassement na dag 2

King of clubs uitslag

27 augustus – WEDSTRIJDDAG 1

Dinsdagochtend is om 08.00 uur geloot voor de kantnummers. Daarna de eerste wedstrijddag, die begint om 11.00 uur en eindigt om 16.00 uur. We proberen zo snel mogelijk de eerste resultaten online te zetten!

Goede start King of Clubs 2019
De King of Clubs 2019 kent de beste start van de laatste jaren. Ondanks de miezerregen kwamen de 36 finalisten naar het Commercial hotel in Ballinamore voor het ‘dipping’, ontsmetten van de laarzen, netten en waadpakken en de loting voor de kantnummers. Vervolgens op naar de sectoren waar hulp werd geboden door de Fisheries in de vorm van een squad met aanhanger, mankracht op Pumphouse en op O’ Connely de tractor met platte kar, die er voor zorgde dat alle deelnemers goed op de stek kwamen.

Er werd gevist van 11.00 – 16.00 uur. Op alle sectoren werd vis gevangen, het winnende gewicht kwam van de sector D Brackley Prospect van Willem van der Helm met 18.500 gram. Hij viste daar op nummer 5, het midden van het vak en wist met de feeder op 55 meter afstand hybride, voorn en brasem te vangen. Willem verspeelde veel vis en soms werd de onderlijn afgesneden door de aanwezige mosselen. Naast Willem viste Ed Stoop, Ed verspeelde op dezelfde rand ook veel vis, maar wist toch derde te worden met 15.475 gram. Tweede in het vak werd Dirk Ekkelenkamp met een paar mooie brasems en hybriden wist hij 16.250 gram te vangen.

Vak C Deeps, werd overheerst door Andre Multem. Met de vaste stok liet hij vanaf het begin weten alleen maar voor de winst te gaan. Uiteindelijk wist hij met 12.550 gram zijn sector te winnen. Tweede werd Rien Verhoeckx met 6.650 gram en derde Bob Nudd met 6.400 gram.

King of clubs 2019

Links: Winnaar van vorig jaar Jan Willem Plekkenpol maakte een goed start. Hij won de sector O’ Connely met 12.800 gram. Rechts: Andre Multem won de sector Deeps met 12.550 gram.

Vak B O’Connely kent een sterk deelnemersveld. De winnaar van vorig jaar Jan-Willem Plekkenpol liet er geen gras over groeien en schreef de sector op zijn naam met 12.800 gram. Tweede werd in deze sector Martijn Kroes met 10.400 gram. Derde werd Darren Davies met 10.150 gram.

Vak A Pumphouse werd gewonnen door Francis Mc Goldrick met 8.300 gram. Tweede werd Jan Zekveld met 7.800 gram. Derde werd hier Tom Sexton met 6.100 gram.

De uitslag van alle sectoren:

King of clubs uitslag

Uitslag per sector visdag 1.

Een goede start, hopelijk morgen iets minder regen. De vis is er!

Jan Willem Plekkenpol verdedigt zijn titel!

Geplaatst door Pierre Bronsgeest op Woensdag 14 augustus 2019

 

26 augustus – Loting King of Clubs 2019 finale

Om met het goede nieuws te beginnen: alle deelnemers zijn goed aangekomen, sommigen met vertraging door files en gemiste boten, anderen door autopech. Maar maandag waren ze aan de waterkant om op de verschillende sectoren te trainen. Schitterend weer, lekker windje en veel vis, heel veel vis. Als dit… Lees verder!:

John Huussen informeert bij Andre André Multem op Brackley Prospect naar de vangst.

Geplaatst door Pierre Bronsgeest op Zondag 25 augustus 2019

 

Blog Ron Stoorvogel King of Clubs 2019 – eerste 2 trainingsdagen

Ron Stoorvogel maakt voor Beet gedurende de King of Clubs dagelijks een blog van zijn belevenissen en ervaringen. Lees hier zijn eerste blog over de eerste twee trainingsdagen.

De KOC column van Ron Stoorvogel Ron Stoorvogel is een wedstrijdvisser met een goede pen en kan goed weergeven hoe…

Geplaatst door Beet-Rovers op Maandag 26 augustus 2019

s