Ierland-Ballinamore, de eerste dag van de King Of Clubs begon vanmorgen vroeg met het ontsmetten van de schepnetten, leefnetten en waadpakken. Vervolgens werd in het hotel geloot voor de kantnummers van de vier sectoren: Derrycassen, Deeps, Connolly’s en the Rocks!

Tekst en foto’s: Pierre Bronsgeest

Wat een luxe, het aas werd bij het hotel bezorgd!

De 33 deelnemers hoorden om 11.00 uur het startsignaal van de vijf uur durende wedstrijd. Het werd een moeizame start op de meeste sectoren. De weersomstandigheden waren veranderd, motregen, andere windrichting en kouder.

De omstandigheden werden op dag 1 iets guurder.

Derrycassen
Desondanks werd er voluit gevist en op de nieuwe sector Derrycassen wist Giovanni Janssen met de vaste stok met regelmaat voorn te vangen en af en toe een mooie hybride. Hij wist dat tot het eind vol te houden en won de sector met 8.900 gram.

Giovanni Janssen met een prachtige hybride van sector Derrycassen.

Deeps
Op de sector Deeps, waar veel van werd verwacht van wege het perspectief, maar ook de grote namen zoals Jan Willem Plekkenpol, Jan Zekveld, Francis McGoldrick, Martijn Kroes en Pascal van der Venne, hadden het moeilijk! Alles werd uit de kast gehaald en Pascal van der Venne won uiteindelijk met 4.040 gram.

Van de sector Deeps werd van tevoren veel verwacht! Hier Stéphane Wauters met een, voor Ierland kenmerkende, hybride.

The Rocks
Wat een prachtige sector en ook hier werd gestreden tussen Rick Buitenhuis, Bert van Gerven en Raymond Kivits. Rick had de vis kort bij zich gekregen en viste met drie deeltjes 5.440 gram bij elkaar, goed voor een derde plaats in de sector. Met 100 gram meer wist Bert van Gerven, ook met de vaste stok tweede te worden met 5.500 gram. De winst ging hier naar Raymond Kivits, vissend met de vaste stok, met 6.200 gram.

Connoly’s Shore
Op deze sector worden de hengelmaterialen met de tractor naar de 250 meter verder gelegen visstekken gebracht en weer opgehaald! De wedstrijd ontwikkelde zich hier gelijkmatig met diverse kanshebbers op de sectorwinst. Uiteindelijk wist Peter van Lieshout met 6.300 gram te winnen voor Jos Jansen met 5.750 gram.

Morgen dag twee van deze vierdaagse wedstrijd, waarbij het slechtste resultaat vervalt!

Deze King of Clubs wordt mede mogelijk gemaakt door: Leitrim County Council, Sensas, BBI Travel, Ierland toerisme en Beet.