Ierland – Ballinamore De tweede dag van de finale van de Beet King Of Clubs kende opnieuw een moeilijke dag met motregen en een harde wind kracht 6. Na het ‘dippen’ en het uitreiken van de dagprijzen, dagelijks zijn er per sector drie geldprijzen; 30, 15 en 10 euro, werd er geloot. De totale prijzenpot voor deze KOC met 33 deelnemers bedraagt 8240 euro, waarvan 1500 euro voor de winnaar. Blije gezichten en minder blije, na het loten, maar toch vol goede moed naar de stekken.

Teks en foto’s: Pierre Bronsgeest

Het weer knapte gelukkig op, een zonnetje kwam er door, maar de wind bleef. Met name op de sector Deeps en Rocks deed deze van zich spreken. Dat leverde prachtige plaatjes op, maar ook veel vis!

Wederom veel wind vandaag, gelukkig wel minder regen!

Deeps

Met name op Deeps werd het een spannend gevecht tussen Andre Multem, Peter van Lieshout en Martin Marico. De ene top na de andere ging krom en er werden mooie hybriden en grote baarzen gevangen. Het was uiteindelijk Martin Marico die met 7.020 gram winnaar werd. Andre Multem werd tweede met 6.750 gram en Peter van Lieshout derde met 5.520 gram.

André Multem ging op de sector Deeps de strijd aan met Peter van Lieshout!

Derrycassen

De misschien wel mooiste sector, Derrycassen is nog niet op stoom, hopelijk gebeurt dat wel de komende dagen. Vandaag was het hier met name een strijd om kleine vis, die uiteindelijk werd gewonnen door Jan Willem Plekkenpol met 3860 gram, tweede werd Martijn Kroes met 3450 gram en derde Jeff Jacobs met 3050 gram.

Gisteren liep het beduidend beter in Derrycassen.

Connolly shore

Op Connolly’s kwam de wind schuin op de stekken. Nadat alle hengelmaterialen met de tractor op de stekken waren gebracht kon hier het geweld losbreken. Direct was er vis voor Jeroen Gruys, Sipke Golstein, Raymond Kivits en later ook Ron van Oven. De eindsprint werd hier belangrijk, het ging om grammen. Sipke Golstein werd eerste met 4940 gram, tweede Raymond Kivits met 4900 gram, derde Ron van Oven 4740 gram en vierde Jeroen Gruys met 4660 gram.

Raymond Kivits gaat momenteel aan de leiding in het algemeen klassement! ( Bekijk deze video om Raymond aan het werk te zien in de haven van Drimmelen.)

The Rocks

Ook op the Rocks in Lough Scur had de wind grote invloed. Giovanni Janssen zat op nummer 8 vol in de wind. Prachtige taferelen, maar hij kon niet opboksen tegen de eerste drie nummers. Met de vaste stok was het hier goed toeven voor Otto Versteeg die de winst pakte met 5580 gram, voor Jan Hendrickx die tweede werd met 4500 gram en derde werd hier Peter Costerus met 4000 gram.

Otto Versteeg wint vandaag de sector Rocks!

Morgen zijn we al weer aan dag 3 toe. De weersvoorspelling geeft de hele dag regen helaas.

Deze King of Clubs wordt mede mogelijk gemaakt door: Leitrim County CouncilSensas, BBI TravelIerland toerisme en Beet.

Lees ook: King of Clubs samenvatting dag 1.