In deze aflevering van Klim in de Pen een vangst van een bijzondere vis van Thijs Mullink, ingestuurd door Kevin Brummelman.

Uit volle borst

“Na twee dagen voorvoeren besloten we om op 29 juli na het werk een nachtje te gaan vissen. Terwijl we nog de spullen aan het neerzetten zijn meldde de eerste vis zich al. Het was een prachtige rijen spiegel, een goed begin van de avond.

Na een goed uur rust aan de kant begint uit het niets een van de piepers uit volle borst te schreeuwen. Thijs slaat zijn hengel aan en merkt direct dat er veel gewicht aan de lijn hangt. Na een prachtige dril komt de vis in de buurt van het schepnet. Het viel ons direct op dat de vis amper in het landingsnet past, een mega bak van een graskarper.

Een vis van 29 kg en 115 cm…

 

Een kanjer!

Nadat we hem samen uit het water getild hebben en de vis in de onthaakmat ligt, komt pas het besef hoe groot hij is en wat voor enorme buik eronder zit. We maken snel foto’s en wegen de vis. De vis gaat ‘klokje rond’ op de unster. Nog even snel wegen in het net voor een nauwkeurige resultaat en de teller slaat uit op 29 kilo. De afmeting van de vis is 115 cm.

Nadat de vis was teruggezet; en de hengels weer in het water lagen, en we even tot rust kwamen, drong het pas goed door en kwam het besef wat we zojuist gevangen hadden. Een kanjer!

 

Naschrift BNRZ: “De graskarper kon niet als record worden geclaimd omdat een meetlintfoto ontbreekt. De vis paste precies op de mat, die was volgens opgave 115 cm lang. Hoewel de lengte aannemelijk is, is het zonder meetlint helaas geen waterdicht bewijs. Misschien is deze vis wel 117 cm, maar wellicht ook 113 cm. De belangrijkste voorwaarde blijft toch een meetlint foto of film. Alleen op die wijze krijgen we een zuivere BNRZ lijst. Het graskarperrecord blijft dus op 112 cm: klik hier”

Ben jij een fanatieke sportvisser en vang je geregeld een mooie vis of maak je iets bijzonders mee dat je met je medevissers wilt delen? Mail dan je verhaaltje, mening, belevenis, vangstfoto of vakantiekiekje naar de redactie van Beet! De Beet is er voor elke sportvisser en daarom zijn we er ook voor jou. Mail ons op adres info@publishinghouse.nl en wie weet sta jij snel op Beet.nl!