De rubriek ‘Klim in de Pen’ is er voor alle sportvissers en BEET-lezers. Ben jij een fanatieke sportvisser en vang je geregeld een mooie vis of maak je iets bijzonders mee dat je met je medevissers wilt delen? Mail dan je verhaaltje, mening, belevenis, vangstfoto of vakantiekiekje naar de redactie van Beet. Deze week een bijzondere snoekbaarsvisser…

Krasse knar’ Jan Bakker met zijn dikke snoekbaars. De vis is na de vangst teruggezet.

Vanaf 1936 vissen

De 88-jarige Fries Jan Bakker uit Beetsterzwaag vist al vanaf zijn zesde jaar. Als we dat goed uitrekenen kom je op een jaartal van 1933 uit – toen begon Jan met vissen! En hij kan het nog steeds, want kijk maar naar de foto’s die zijn zoon Gerrit Bakker ons toestuurde. Zijn vader ving even de grootste snoekbaars uit zijn leven met een, volgens opgave, 98 cm groot exemplaar. De vis werd gevangen aan een dood visje in de Sneekervaart bij Sneek en werd na de vangst teruggezet. De 88-jarige was volgens Gerrit echt ontroerd door deze bijzondere vangst. En terecht. Van harte!

In Fryslân kun je mooie vissen vangen!

Maak jij wel eens wat bijzonders mee bij het vissen? Laat het ons weten!

Ook meedoen?

Wil je ook een keer in deze rubriek? Dat kan! Je hoeft beslist geen hengelsportjournalist of schrijfwonder te zijn om avonturen mee te maken aan de waterkant. Een vreemde vis tijdens de vakantie; een spectaculaire vissoort vlakbij huis, een bijzondere ontmoeting met een bever, of een beest wat er met jouw boilies vandoor gaat, of gewoon een paar mooie vangsten… Laat het ons weten of schrijf het van je af!

De Beet is er voor elke sportvisser en daarom zijn we er ook voor jou. Mail ons op adres info@publishinghouse.nl en wie weet sta jij snel op Beet.nl!