In deze Klim in de Pen het relaas van Mario Cairo over zijn memorabele vangst van twee jaar terug op de Belgische Maas. Gelukkig had hij de foto nog!

 

Roofbleien

Twee jaar geleden viste Mario Cairo op een vroege ochtend aan de Belgische Maas op zoek naar roofblei. Na een paar mooie roofbleien gevangen te hebben wou ik toch nog een laatste stek proberen en na een paar worpen knalde er een zeer sterke vis op…

Het bleek een zeer sterke zeeforel. Aanvankelijk wist ik niet goed wat voor vis het precies was, maar bij navraag diezelfde dag werd mij verteld dat het zeer waarschijnlijk een zeeforel/Atlantische forel was; een zeer zeldzame vangst. Na een stevige dril in de sterke stroming kwam hij netjes in mijn schepnet terecht en wat een beest was dat… Ik kon mijn ogen niet geloven. In theorie zou het nog een zalm geweest kunnen zijn, maar voor 100% zekerheid is DNA onderzoek nodig…

Wat een prachtige vis…

 

Meetlint

Ik heb hem gemeten maar geen foto met meetlint gemaakt en dat is zeer spijtig want anders had ik misschien in de recordboeken gestaan, met deze vis van 85 cm. Maar het belangrijkste was dat ik hem gevangen had en daarna mooi terug in zijn habitat terug gezet heb. Een topdag waar ik nog geregeld aan terug denk! Tight Lines, Mario Cairo.

De BEET is er voor elke sportvisser en daarom zijn we er ook voor jou. Mail ons op adres b.masselink@publishinghouse.nl met jouw gedenkwaardige foto op verhaal en wie weet sta jij snel op Beet.nl!

Een zeeforel van 85 cm van Arie van de Camp uit 2004: klik hier.