We stipten het vorige keer al even aan: ook de rubriek Klim in de Pen staat open voor alle sportvissers en natuurlijk ook de lezers van Beet om hun verhalen en persoonlijke gebeurtenissen en mooie vangsten in te sturen. Dat daar soms ook Nederlandse records tussen zitten van 9 en 10 cm, kon je hier lezen. We krijgen geregeld leuke inzendingen en ook recordvissen horen daarbij!

Het Belgische record zeelt van Wim Schepers. 

Ook kleine visjes kunnen records opleveren!

Mail de redactie

Je weet het inmiddels: ben jij een fanatieke of juist een ‘stil genietende’ sportvisser en vang je geregeld een mooie vis of maak je iets bijzonders mee dat je met je medevissers wilt delen? Mail dan je verhaaltje, mening, belevenis, vangstfoto of vakantiekiekje naar de redactie van Beet!

Zeelt van 64 cm

We stipten de rubriek Records NL al aan de vorige keer, maar ook in België worden natuurlijk prachtige vissen gevangen. Bekijk deze lijst maar eens. Wat te denken van de giebel van liefst 62 cm (NL: 57 cm)  die door de heer Provost werd gevangen; de snoek van 136 cm (NL: 138 cm) van L. De Geyseleer, of de zeelt van 64 cm (NL: 65 cm) die vorig jaar werd gevangen door Wim Schepers. Records die al staan vanaf 2018 en nodig verbeterd moeten worden! Ook zijn er nog wat lege vakken van vissoorten die een recordhouder zoeken!

Een leuke belevenis, vakantiekiekje of een recordvis: stuur ze in!

Goedgekeurd

Enkele van de records kwam ‘niets vermoedend’ binnen via de mail van Beet en bleken dankzij de goede foto’s in aanwerking te komen voor een recordvermelding, die ook werd goedgekeurd door de BNRZ of de BBRZ. Blijf ze dus insturen, die mooie vangsten of avonturen langs de waterkant. Mail ons op adres info@publishinghouse.nl en wie weet sta jij snel op Beet.nl!

Het kan natuurlijk altijd nog gekker, maar soms is het Visserslatijn!