De rubriek Klim in de Pen krijgt geregeld leuke meldingen in de mailbox. Een verhaaltje, mening, belevenis, vangstfoto of vakantiekiekje; alles is welkom. We krijgen daar nooit genoeg van op de redactie!

Roan en Jasper aan de Oosterscheldewerken.  

In deze rubriek kwamen al veel opmerkelijke vangsten voorbij. Deze keer uit Zeeuws-Vlaanderen waar Dennis Waebeke en zijn 11-jarige zoon Roan vanuit de woonplaats Hoofdplaat vistochten ondernemen op alles wat maar zwemmen wil. “In de winter ligt de focus vooral op de snoek, maar we vissen ook tussendoor in de Westerschelde. Volgende week hebben we onze laatste zeeviswedstrijd met hopelijk nog wijting.”

Wat een mooie vissen!

Eerste geep

Uit het familie-archief tovert Dennis een mooie foto van Roan met zijn eerste geep. “Toen Roan vijf jaar oud was ving hij zijn eerste vis: een giebeltje. Sindsdien vist hij het hele jaar door op bijna elk denkbare vis. Zo vist Roan wedstrijden in zowel zoet als zout water. Zo was hij in 2019 tweede bij het federatief kampioenschap jeugd vaste hengel in Zuidwest Nederland.”

En die geep? “Ja, die keer gingen we op zee vissen. Nog nooit hadden wij een geep gevangen. Nadat we de nodige informatie hadden opgezocht, reden we met Roans vis-, tennis- en voetbalmaat Jasper naar de Oosterscheldekering, aldus Dennis.

Roan: “De truc was om in te gooien en langzaam op te halen. Het lukte mij om één uur voor hoogwater een mooie geep te vangen van 55 cm. Super trots was ik. Ik ving deze geep aan een dikke kweekzager, met een dobbermontage een onderlijntje van 120 cm.”

Dus wil jij ook een keer in deze rubriek? Dat kan! De Beet is er voor elke sportvisser en daarom zijn we er ook voor jou. Mail ons op adres info@publishinghouse.nl en wie weet sta jij snel op Beet.nl!