Ben jij een fanatieke sportvisser en vang je geregeld een mooie vis of maak je iets bijzonders mee dat je met je medevissers wilt delen? Mail dan je verhaaltje, mening, belevenis, vangstfoto of vakantiekiekje naar de redactie van Beet! Deze keer een verhaal van Marcel Landman.

 

Stefan

Op een dag loop ik ineens weer tegen Stefan aan. Wie Stefan is? Stefan is mijn eerste echte vismaat. We hebben onze hele jeugd samen gevist en beleefden het ene mooie avontuur na het andere. Prachtige herinneringen… Hij blijkt op 100 meter van mijn eigen huis te wonen, wat een toeval!

Houd hij nog van vissen? Hij lacht: wat denk je? We maken een afspraak om op roofvis te gaan vissen in het kanaal bij ons in het dorp. Stefan heeft een bootje in de schuur staan, een houten Canadese kano. Zaterdag om half 8 staan we klaar. De boot gaat achter de auto en voor het eerst sinds jaren ga ik weer met mijn oude vismaat op avontuur.

 

Kano

De boot ligt in een paar tellen in het water en het slepen met kunstaas  kan beginnen. Na een uurtje krijgen we actie. Stefan krijgt een mooie aanbeet en niet lang daarna ligt de eerste vis van de sessie in de boot. Een dikke snoekbaars! Ons hernieuwde avontuur is al geslaagd. We vragen ons af of er meer snoekbaars zit. We wisselen van pluggen naar shads en de ene na de andere snoekbaars komt in de boot!

 

‘Als we op dreef zijn komen we soms in de dubbele cijfers…’

 

Geen dure fishfinder

Sinds deze dag gaan we regelmatig met de boot of bellyboot op pad; vaak op de snoekbaars in het kanaal. Veel materiaal heb je voor deze visserij niet nodig; een bootje met elektromotor en een verticaalhengeltje met wat kunstaas. Een dure fishfinder is bij  ons niet nodig. Onder de bruggen waar wij vissen is het makkelijk zoeken; er ligt altijd wel een snoekbaars te wachten op een lekker shadje of dropshotje voorzien van een dood visje. Ook loopt er wel eens een mooie snoek tussendoor en dan zijn ze vaak niet echt klein te noemen. Het bestand aan snoek en snoekbaars is echt goed te noemen in ons kanaal. Als we op dreef zijn komen we soms in de dubbele cijfers. Ook al  zijn de snoekbaarzen dan voor 75 procent onder de maat, plezier hebben we voor tien!

Iedereen veel visplezier, en vang er een paar!

Marcel Landman

 

Heb jij ook een visverhaal, leuke foto of anekdote? De Beet is er voor elke sportvisser en daarom zijn we er ook voor jou. Mail ons op b.masselink@publishinghouse.nl en wie weet sta jij snel op Beet.nl!