Aflevering één van VIS TV XL staat met name bol van de brasems. Uitzending zondag 12 mei, 09:30 uur op RTL 7.

Wie ook in de zomermaanden wil blijven genieten van vissen op televisie, kan komende zondagochtend terecht op RTL 7.  Daniël vist met zijn opa in Bennebroek en Marco met feederspecialist Leo Stoutjesdijk in Amersfoort.

Ook in het noorden van Nederland zoeken én vinden de reporters volop vis. Zo woont Jan-Willem in Groningen een karperuitzet bij en laat Thom zich in Leeuwarden op sleeptouw nemen door Jesse Cuperus, die hem een lesje streetfishing geeft. Kijken dus: aanstaande zondag om 09:00 uur op RTL 7.

Brasem - Daniel Weijers (l) gaat vissen met zijn opa.

Daniel Weijers (l) gaat op brasems vissen met zijn opa.

Met én zonder hengel

In VIS TV XL gaan de reporters deze zomer meestal mét, maar soms ook zonder hengel op pad. Op hun tochten komen ze op de mooiste plekken in Nederland en bij bijzondere projecten die (in)direct de hengelsport raken. Zo zoomen ze in op de migratie van Atlantische zalm, is er een item over onderzoek naar winde, krijgt de bestrijding van visstroperij aandacht en worden nieuwe VISpaswateren bezocht.

Brasem in VIS TV - Snoek op de spinnerbait voor Jesse (r).

Snoek op de spinnerbait voor Jesse (r).

Praktische tips

Vissen doen de reporters deze zomer ook weer volop. Een brede mix aan vistechnieken komt voorbij, waaronder karpervissen, witvissen, streetfishing, roofvissen, vliegvissen en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten uit het hele land. Zowel de beginnende als gevorderde sportvisser kan aan VIS TV XL zijn hart ophalen.

Bekijk ook:
https://beet.nl/nieuw-seizoen-vis-tv-xl-van-start-op-zondag-12-mei/
https://beet.nl/monstervissen-van-de-maas-vis-tv/
https://beet.nl/bossche-roofvissen-vis-tv/