De op een na laatste IJsselCup wedstrijd is afgelopen zondag zit er weer op en met nog een wedstrijd voor de boeg is het podium als zo goed als zeker, als kan een beroerd resultaat nog roet in het eten gooien.

Afgelopen zondag werd er wederom in twee vakken gevist, helaas op de valreep toch nog wat afmeldingen waardoor er twee kleinere vakken (een van vier en een van drie) uitgezet werden. Wederom lekker ver uit elkaar. Voor dat de heren van de wedstrijdcommissie klaar waren werd er druk gespeculeerd wat het zou gaan worden vandaag. Over een ding waren de deelnemers het eens, de stormachtige noordwesten wind zou het vandaag wel eens knap lastig kunnen gaan maken. Nadat het uitzetten  gedaan was werd er meteen begonnen met het loten, toch altijd weer een cruciaal moment. Na het loten meteen naar de stek om op te bouwen.

Om half negen klonk het beginsignaal  en vlogen de goed gevulde korven naar de gekozen afstand.

In vak A, achter op het parcours, was het vanaf de eerste inzet voor veel deelnemers meteen raak. Met grote regelmaat kwam er een voorn boven water. Op de kop zat vandaag wederom Rene Molenveld, en hij deed wat we van hem verwachten, veel vis vangen! Met grote regelmaat verdween er een voorn in zijn leefnet en gaf hij de overige twee heren in het vak (Frank Bomers en Rob Beerten) het nakijken.

Rene Molenveld met een van de weinige windes.

 

In vak B, duurde het zoals altijd weer wat langer voordat de eerste vissen in het leefnet verdwenen. Remko Stöteler was ook vandaag niet te houden, de enige die een beetje met hem mee kon komen was Alwin Bessels. Theo Wayerdink en Bennie Rooks  complementeerden het vak en wisten wel aardig wat vis te vangen maar de formaten van de vis stak af bij die van Alwin en Remko.

Remko Stöteler heeft er weer een!

De vangsten waren, qua aantallen, weer goed te noemen alleen werd er weinig grove voorn en winde gevangen. In totaal is door zeven deelnemers in totaal 37300 gram gevangen. In vak A was dit 18765 gram en vak B 18535 gram. Na 6 wedstrijden staat de teller op 260 kilo, gaan we de 300 kilo grens nog slechten?

Uitslag 6de wedstrijd IJsselCup 2017:

Vak A:

1.

Rene Molenveld

7850

gr

1

pnt.

2.

Frank Bomers

  5630

gr

2

pnt

3.

Rob Beerten

  5285

gr

3

pnt

Vak B:

1.

Remko Stöteler

7050

gr

1

pnt.

2.

Alwin Bessels

  4465

gr

2

pnt.

3.

Theo Wayerdink

  3935

gr

3

pnt.

 

Stand na de 6de wedstrijd:

1.

Remko Stöteler

48895

gr

    9

pnt.

2.

Rene Molenveld

52790

gr

10

pnt.

3.

Rob Beerten

31115

gr

12

pnt.

4.

Bennie Rooks

20950

gr

13

pnt.

5.

Henk Geurkink

34060

gr

14

pnt.

De laatste en beslissende wedstrijd om de IJsselCup 2017 wordt gevist op zondag 5 november, plaats van handeling is wederom de strekdam bij de windmolens in Zutphen. Wie gaat er met de eindoverwinning aan de haal, is het Remko Stöteler, of heeft Rene Molenveld nog wat in petto.

 

 

Woensdagavond 1 november is er weer een vergadering met de wedstrijdvissers. Samen met de aanwezige wedstrijdvissers bepalen we de opzet van de competities voor de komende drie jaar. Ook zal er tekst en uitleg gegeven worden gegeven over een nieuw op te zetten witvisteam, en zullen de jubileumwedstrijden 2018 (GHV 90 jaar) besproken worden. De vergadering start om 20:00 uur in ons clubgebouw bij de Grolse Boys.