Op 19 januari opent ’s werelds grootste watersportbeurs voor de 50ste keer haar deuren en nodigt alle watersportfans uit om naar Düsseldorf te komen. In zestien beurshallen op 220.000 vierkante meter tentoonstellingsoppervlakte zal een reusachtige belevingswereld rondom het thema ‘360° watersport beleven’ te vinden zijn. Of het nu gaat om varen met een zeil- of motorboot, om duiken, surfen, peddelen of gewoon aan het water relaxen, op boot 2019 zal een keur aan ideeën rond de vrije tijd in, op of aan het water worden gepresenteerd.

De start van boot 2019 brengt je meteen naar hal 3, waar de eerste activiteit op je wacht: het Dive Center presenteert zich in de stijl van een duikbasis in de Pacific. Beginners, maar ook gevorderden beleven hier een afwisselingsrijk podiumprogramma of kunnen zelf in het proefduikbassin een duik wagen. De tour gaat verder naar hal 4 met de Water Pixel World. Hier vinden duikers en andere watersporters alle mogelijke technische apparatuur om hun bijzondere (onder)wateravontuur vast te leggen. En verder gaat het, langs de reusachtige luxueuze jachten, gestroomlijnde tenders en snelle speedboten in de hallen 4, 5 en 6.

Of het nu gaat om skimboarden, kitesurfen, stand-up-paddling, wakeboarden, tow-in-windsurfen of de geheel nieuwe cursus SUP-yoga – op de 1.400 vierkante meter grote en 65 meter lange flatwaterpool is er volop actie en vermaak.
Of het nu gaat om skimboarden, kitesurfen, stand-up-paddling, wakeboarden, tow-in-windsurfen of de geheel nieuwe cursus SUP-yoga – op de 1.400 vierkante meter grote en 65 meter lange flatwaterpool is er volop actie en vermaak. De absolute highlight onder alle activiteiten op boot, die tevens garant staat voor een flinke stoot adrenaline, is de negen meter brede en anderhalve meter hoge golf ‘THE WAVE’ made by citywave®. Met behulp van de trucs en tips van het ervaren activiteitenteam ter plaatse, kan op THE WAVE ook een beginner veilig zijn eerste rit beleven.

Bij de info-balie van THE WAVE kun je je dagelijks om 10.00 uur aanmelden voor de SUP-yoga. Deze vindt tijdens de beide weekenden van 17:15 tot 17:45 uur plaats, waarbij ervaren yoga-leraars je de basisoefeningen gericht op een verbeterde beweeglijkheid, evenwicht en uithoudingsvermogen leren. Voor een ieder die altijd al een keer het stand-up-paddling wilde uitproberen maar de stap tot nu toe niet heeft durven maken, zijn er dagelijks van 16:45 tot 17:15 uur SUP-cursussen voor beginners. SUP mag dan weliswaar niet zo moeilijk zijn, maar de juiste technieken en houding verhogen het plezier aanzienlijk. De SUP-instructeurs geven tips en tonen je de juiste kneepjes waarmee je goed leert peddelen. Ook voor deze cursus kun je je bij de balie van THE WAVE aanmelden.

Informatie over de begeerde time-slots voor de golf en over het chillen in de Beach World is te vinden op thewave.boot.de. De Beach World in hal 8a brengt alle trendsporten onder één dak bij elkaar en laat daarbij geen wens onvervuld. De jongste bezoekers van boot kunnen zich weer op ‘boot Kinderland’ in hal 12 verheugen. Hier wordt een leuk en spannend kinderprogramma voor de kleintjes geboden, inclusief een groot springkussen. En verder gaat het naar hal 13: hier kan jong en oud op de 90 meter lange kano-testbaan met op de achtergrond een coulisse van bergkloven, de peddel zelf in de hand nemen of in het Sportfishing Center nieuwe werptechnieken en de nieuwste visuitrusting bij de indoorvijver uitproberen.

Wie in een optimist met de elementen wind en water wil spelen, laat zich naar de boot Sailing School in hal 14 meetronen.
Wie in een optimist met de elementen wind en water wil spelen, laat zich naar de boot Sailing School in hal 14 meetronen. Bij het zeilbassin creëren krachtige windturbines genoeg windkracht, om de zeilers over het water te laten glijden. Hierbij worden de gasten veilig en vakkundig door de zeilschool Unterbacher See begeleid. Ook voor de bezoekers die graag op het droge willen blijven biedt de Sailing School een veelzijdig programma en bijzondere activiteiten om aan deel te nemen. Grote en kleine kapiteins kunnen hier op doordeweekse dagen om 14.15 uur vanaf de rand van het bassin op afstand bestuurbare boten met een lengte van 1,20 meter bij het RC-zeilen over het water sturen. Bij de Aufrigg Contest, georganiseerd door de Düsseldorfse Yachtclub e.V. en de dagelijkse knopensessie van de Verband Deutscher Sportbootschulen e.V. kan iedere bezoekers zich in de eerste technieken voor het zeilen bekwamen.

Wat ook interessant is voor de jongste boot-bezoekers, is het Maritime Klassenzimmer en de ‘love your ocean’ stand, eveneens in hal 14. Hier leren de kinderen over maatregelen en ideeën die bijdragen aan de bescherming van de zeeën en kunnen er ook zelf als jonge onderzoeker aan de slag. Uiteraard heeft het e-gamen ook zijn intreden in de zeilsport gedaan. Het platform ‘Virtual Regatta’ brengt spelers uit de hele wereld bijeen en biedt ieder de mogelijkheid om bij Vendee Globe, de Route du Rhum of de Kieler Woche de eigen vaardigheden te testen. Op dit beroemde platform kunnen de bezoekers zich voor en tijdens boot door middel van korte races kwalificeren. Op 27 januari nemen de mensen die in de kwalificatierondes eerste of tweede zijn geworden, het tijdens de grote finale op het podium van het Sailing Center in hal 15 tegen elkaar op.

Zo gaat een bijzondere en avontuurlijke dag op boot Düsseldorf ten einde. Om 18.00 uur sluit boot haar deuren en verheugt zich op de vele nieuwe watersporters, avonturiers en onderzoekers die de volgende dag komen.

Over boot Düsseldorf
boot Düsseldorf is als ’s werelds grootste boten- en watersportbeurs jaarlijks in januari het ‘indoor-trefpunt’ voor de gehele branche. De exposanten tonen van 19 tot en met 27 januari 2019 hun interessante noviteiten, aantrekkelijke doorontwikkelingen en maritieme uitrustingen. Daarmee is de gehele markt in Düsseldorf aanwezig en worden bezoekers gedurende negen beursdagen uitgenodigd om in zestien hallen op 220.000 vierkante meter een bijzondere reis door de complete wereld van de watersport te maken. Met het aanbod van boten en jachten, motoren en motortechniek, uitrusting en toebehoren, dienstverlening, kano’s / kajaks / roeiboten, waterski, wakeboard, wakeskate, skimboard, jetski, duiken, surfen, windsurfen, kitesurfen, SUP, hengelsport, maritieme kunst, jachthavens, watersportgebieden, beach resorts en charters is er voor iedere watersporter wat te vinden. De beurs is dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur geopend. Entreekaarten kunnen op www.boot.de online worden besteld en eenvoudig thuis worden afgedrukt. Ze geven recht op gratis openbaar vervoer naar en van de beurs op de dag van het beursbezoek met de vervoersmiddelen van de Verkehrsverband Rhein-Ruhr.