Prachtige vissen op de Lofoten…

Roep de naam ‘Lofoten’ en bij menig zeevisser spitsen zich de oren. Daarom is het goed te weten dat zich in dit visrijke Noorse gebied het ‘Lofoten Fishing Center’ bevindt op een van de mooiste plekken van Noorwegen. Dit center bestaat al vele jaren, maar sinds 2019 is het in eigendom van Dariusz Smoleń-Grat, een ervaren Noorse visgids.

Tijd voor wat nieuwe pr's...

Tijd voor wat nieuwe pr’s…

Mooiste plek op aarde

Adembenemende vergezichten, prachtige baaien, eilanden, frisse lucht en vooral fantastisch viswater met veel grote vis. Dat is wat de Lofoten te bieden heeft. Dariusz vindt het eiland Storemolla de mooiste plek op aarde. Nu hij hier met zijn 30 jaar ervaring het Lofoten Fishing Center gaat runnen, met zijn vrouw Magdalena en zoon Xaver, is deze plek in Brettesnes een schitterende uitvalsbasis geworden om de Lofoten te ontdekken en met de visrijkdom kennis te maken. Dariusz deelt zijn passie en zet de gasten graag op het spoor van de mooiste vissen.

De jachtvelden...

De jachtvelden…

Verbouwd

Na de overname in 2019, is er veel arbeid verricht, en werd het centrum verbouwd om alles perfect te maken voor een onvergetelijke visvakantie. Het Fishing center bestaat uit een hoofdgebouw met daarin zes volledig ingerichte appartementen. Ieder appartement is uitgerust met een eigen keuken, een toilet, douche en tv. Er is een gemeenschappelijke ruimte met bar en tv.

Zes boten

Er wordt in principe heel dicht bij de eilanden gevist op alle vissoorten. De beste stekken liggen bij het eiland Rost en Varoy Grunskalen nabij Henningsvaer en rond de Skrova en Risvaer eilanden. Er staan zes goed uitgeruste boten ter beschikking, waarvan er twee gloednieuw in de vaart zijn gekomen dit jaar. De boten zijn veilig, zeewaardig en uitgerust met navigatiemateriaal en fishfinder.

Heilbot in alle jaarklassen...

Heilbot in alle jaarklassen…

Kabeljauw en heilbot

Vanaf half februari tot half april wordt er vanuit het Lofoten Fishing Center gevist op kabeljauw die hier uit de Barentszzee komt. In maart verschijnen ook de eerste heilbotten. De wisseling van april en mei is de perfecte tijd voor zalm, schelvis en pollak. Juni is de tijd voor zalm en juli voor koolvis. Juli en augustus zijn meestal erg warme maanden en wanneer de makreel verschijnt, dient deze als prooivis voor vele soorten rovers. Prachtige vooruitzichten allemaal voor een droomvakantie!

Kijk voor meer informatie op de website of de Facebookpagina.

Kijk voor meer informatie op de website of de Facebookpagina.

Kijk voor meer informatie op de website of de Facebookpagina

 

Bekijk ook:
https://beet.nl/rijkdom-in-noorwegen/
https://beet.nl/vissen-noord-noorwegen/
https://beet.nl/zeevissen-vanaf-een-boot/