Vanaf 23 februari ligt het maartnummer van Beet-Rovers weer in de winkel en is het magazine te bestellen VIA DE BEETSHOP. Onderstaand een greep uit wat je in deze editie kunt lezen:

 

BEET MISSIE: SPAGHETTI A LA BRIELLE

Beetlezer Martijn de Wit (22) uit Waddinxveen zag het wel zitten en reageerde net als vele anderen op de Beet Facebook oproep: ‘Vang samen met Arjan Klop 20 kg witvis’. Martijn mocht uiteindelijk Aanschuiven bij de international, om tezamen met deze grootmeester een gouden viskoppel te vormen. Bewapend met de vaste hengel trokken ze de vesting van Brielle binnen om de witvis hun wil op te leggen.

 

DISCUSSIE: JACHT MET KADAVERS

Snoeken met ruggen om een zadel op te leggen en een pens waar je u tegen zegt. Jaloersmakend! Verdacht vaak worden dergelijke monsters gevangen aan een simpele dode aasvis. Hoe effectief is dat dood azen eigenlijk? En werkt het op alle wateren? We lieten drie specialisten met elkaar discussiëren; Paul de Wal van Shimano, Hilco van Nuil van Fox Rage en Predator en Arend Burger van DAM.

 

JVS CITYFISHING: MOKUMSE JOEKELS

Grote voorn, meer is er voor Jan van Schendel niet nodig om hem enthousiast te krijgen. Als het dan ook nog eens om grote aantallen gaat is hij al helemaal niet meer te houden! Liever gisteren dan vandaag ging hij op pad om ze te vangen. Vlakbij de woonboot van ex-Beet redacteur Juul Steyn houden zich enorm veel en grote voorns op. Ideale ingrediënten voor een nieuwe aflevering Cityfishing!

 

WINDMOLENPARADIJS?

Bakken van kabeljauwen, kneiters van zeebaarzen en wie weet een explosie van dorades en bonito’s en dat op nog geen half uur tot uur varen vanaf de Noordzeekust. Kraamkamers waar je je vingers bij aflikt, de beroepsvisserij die er niet met netten terecht mag en dan ook nog eens een land dat volledig van groene stroom voorzien wordt. Een sprookje? Ja en nee!

 

RIVE VISKISTEN: ZITTEN ALS EEN KONING

Samen met topvisser Jan Zekveld namen we de opstellingen van drie veel voorkomende situaties door: met de feeder vanaf een steenoever, een traditionele graskant en een steiger. Wat zijn de do’s en dont’s: wat heb je nodig en wat is de handigste manier om je de spullen te organiseren?

 

KIES JE POLE POT!

Is het ijskoud en beweegt en aast de vis maar moeizaam? Of zijn ze zo schuw als wat en lijken ze inmiddels het trucje door te hebben? Dan kunnen volgens Alan Scotthorne pole pots een gouden greep zijn! Hiermee kun je extreem geconcentreerd kleine beetjes voer brengen, dit is soms de enige methode om vis aan het azen te krijgen en te houden.

 

ANARCHIE IN DE BIG-GAME BOOT

De chaos is compleet. Snaarstrakke lijnen en stoom uit gierende reels. Meerdere vissen zijn gehaakt en springen sierlijk uit het water. Maar er liggen nog hengels in. Het is een kwestie van tijd totdat de lijnen elkaar kruisen; dit moet bijna wel verkeerd aflopen! Voor mij chaos, maar de locals weten waar ze mee bezig zijn, welkom bij big game vissen

 

BARST BELGIE – DE VOERPROFESSOR

Even onder La Louvière stond de koffie klaar voor een gesprek met een in Vlaanderen en Wallonië graag geziene wedstrijdvisser: Francis Goossens! Net 60 levensjaren jong en onder de pannen bij Tubertini. Een plezierige ontmoeting waar het ene nostalgische visverhaal moeiteloos in het andere vloeide, doorspekt van de nodige tips en wist-je-datjes. Genoeg voer voor een artikel, al met al. Toepasselijk, want deze nieuwbakken veteraan klampt zich vast aan zijn mengelingen die de tand des tijds zonder moeite doorstaan hebben. Zelf gemengd, vangt beter!

 

OP ZOEK NAAR WINTERGUL

In de winter een mooie gul vangen is van oudsher één van de attracties van dit jaargetijde. Beetlezer Mourat Akkouh en Marc Borst gaan eind januari mee met een wrakkentocht met de vanuit IJmuiden varende Wahoo. Gaat het lukken om, nu het zo lekker wintert, een paar mooie wintergullen te vangen?

 

VOORJAASRKARPER OP DIEPE GRONDEN

Zandafgravingen kenmerken zich door hun grote dieptes, waardoor ze wat langzamer opwarmen dan andere wateren. Maar betekent dit dat je kansloos bent, zo vroeg in het seizoen? Natuurlijk niet! Met de juiste stekkeuze en tactiek maak je zelfs een uitstekende kans op vis.

 

OOK ABONNEE WORDEN?

Als Beet-Rovers abonnee bespaar je niet alleen op de winkelprijs van een magazine, maar profiteer je ook nog eens van korting in de Beetshop. Bovendien ontvang je als nieuwe abonnee een super gaaf welkomstgeschenk. Kijk hier voor de huidige aanbiedingen.