Met Beet Rovers maart 2018 bieden we je weer een gevarieerd magazine boordevol tips, wetenswaardigheden, avontuur en megavangsten! Benieuwd wat je precies kunt verwachten. Lees dan verder!

 

Brasem: verzot op knoflook

Beet Rovers maart 2018

Knoflook, het stinkt een uur in de wind volgens vele mensen. Daarnaast kunnen deze knollen een positieve uitwerking op de gezondheid, maar dit ook zo’n uitwerking op het onderwaterleven heeft is onbekend. Wat wel bekend is: brasem valt als een blok voor een stukje knoflook!

 

Hoogwaterbakken: grote snoekbaarzen van de Maas

Beet Rovers maart 2018

Het is winter in Limburg. De Maas is ontketend en voert gigantische massa’s water af. Voor riviervissers Han van den Eertwegh en Yvo Bindels breekt nu de tijd aan waar ze op hebben gewacht. Ze doen niets liever dan in die kolkende rivier hun geliefde snoekbaarzen belagen. Han doet verslag van een memorabele visdag…

 

Cityfishing: met Jan van Schendel in Zeewolde

Beet Rovers maart 2018

Wat zijn we toch verwend in Nederland; prachtig viswater overal! Een van de leukste dingen aan het maken van deze reeks is dat ik steeds op een voor mij nieuwe stek mag vissen, zo ook deze maand. Tot voor kort had ik nog nooit gehoord van de Coop-Haven in Zeewolde. Maar dat is na deze Cityfishing wel anders, na deze visdag kan ik niet wachten om hier weer naartoe terug te keren.

 

Zeevissen: voor het eerst op zout water

Beet Rovers maart 2018

Als een vriend aan je vraagt om hem en zijn vissende neef een dagje mee te nemen voor een eerste kennismaking met zeevissen, dan ga je natuurlijk een plannetje bedenken. Ik wil zo veel mogelijk laten zien en de dag zo leuk mogelijk te laten verlopen. We beleven een zeer fraaie zaterdag op mijn ‘thuisstek’, de Zuidpier van IJmuiden. De dag wordt besloten met de gevleugelde woorden ‘I love it when a plan comes together’…

LEES OOK  Beet-Rovers Juni 2018

 

Snoek met dood aas: van witbrood tot groenjas

Beet Rovers maart 2018

Rolf Bouman: “Mijn hele familie vist, ik weet niet beter dan dat ik als kleine jongen al liep te pielen met een hengeltje om alles wat zwemmen kon tijdelijk te voorzien van een piercing. Iedere vis was er eentje, vooral voorns en baarsjes moesten het ontgelden. Ooms, tantes, neefjes, nichtjes; iedereen hengelde, maar meer voor de gezelligheid dan dat het er erg serieus aan toe ging. Snoek en karper werden nooit gevangen, die waren veel te slim volgens iedereen…”

 

Witvis: havenvissen op voorn in Drimmelen

Beet Rovers maart 2018

Het is geen geheim dat er in de winter heel wat gevist wordt in de havens rond de Biesbosch. Witvis uit de Biesbosch en de Amer trekt in de winterperiode massaal de jachthavens in. Een van de havens, die zelfs landelijk een grote aantrekkingskracht uitoefent op sport- en wedstrijdvissers, is de oude jachthaven van Drimmelen. Wij gingen er met Beetlezer Raymond Kivits eens een dagje op uit.

 

Blooperstory: de blunders van Bertus Rozemeijer

Beet Rovers maart 2018

Ik heb er wel eens over nagedacht alles wat fout kan gaan op papier te zetten. Er gebeurd best wel veel op het water en vaak gaat het ook niet zoals gepland. Voorkomen kan je het niet, want het overkomt je gewoon. Soms is het een uitspraak die je doet die verbazing afroept. Als gids moet je zo ongeveer op alles voorbereid zijn, want niet iedere visser is echt een visser.

 

Wetenschap: het nut van catch & release

Beet Rovers maart 2018

De term ‘Catch & Release’ is gelukkig genoeg tegenwoordig zo vanzelfsprekend als wat. We waarborgen zo een gezonde en gevarieerde visstand. Echter, welke factoren maken een release tot een succes en welke kunnen we nog verbeteren.

LEES OOK  Beet-Rovers februari 2018

 

Hotspots voor roofvis: hier moet je zijn

Beet Rovers maart 2018

Wat zijn nu de zeven meest interessante type stekken tijdens het vissen op een van de vele rovers in ons water? Hier een overzicht van de allerbeste stekken!

 

Alijn Danau: karperlegende op het zoute

Beet Rovers maart 2018

Ik kijk even op tijdens het beazen van mijn haken, Daar staat hij dan als een Britse bewaker die Buckingham palace aan het bewaken is. Alleen bewaakt Alijn Danau op dit moment zijn hengeltoppen en niet de Engelse kroonjuwelen.  Stokstijf tuurt hij naar boven. Naar boven ja, je leest het goed. Alijn heeft zijn zoete, vertrouwde stekken als Lac de Saint Cassien en Rainbow Lake waar hij vissen vangt met namen als Scarface, nu ingewisseld voor de zoute waterbak die de naam Westerschelde draagt.

 

Wat je verder kunt lezen in Beet Rovers maart:

  • Snoekbaars: details die je weer laten vangen
  • Witvis: jacht op reuzen blankvoorn met Duncan Chairman
  • Karper: kraak de hengeldruk
  • Baars: waar kun je ze nu vangen?
  • Witvis: do en dont’s voor blankvoorn
  • Avontuur: De Glomma, de langste rivier van Noorwegen
  • Het laatste productnieuws, vangsten van lezers, win-acties
  • Zeevissen: de beste aassoorten op een rijtje

 

Koop Beet-Rovers editie maart in onze Beet Shop!