Zaterdag 15 september is de derde wedstrijd gevist in de Nationale Korpscompetitie. De leden van SVV De Slufter waren al weken in voorbereiding voor de organisatie van deze wedstrijd. Dat leidde tot een fantastisch parcours met voldoende onderlinge ruimte en een beperkte loopafstand tussen stek en auto. Dat de vangsten hier de afgelopen week goed waren en dat de westenwind 4 recht op de kant stond, droeg alleen maar extra bij aan een hoge vangstverwachting bij de 175 deelnemers.

In het eerste half uur van de wedstrijd kwam deze verwachting op delen van het parcours geheel uit. Degenen die toen hun slag sloegen, bleken echter later de winnaars van de dag.

Want tegen de verwachtingen in bleek het erg moeilijk om vis te vangen. Uiteindelijk zouden er zelfs maar 278 maatse vissen worden gevangen. Het is kenmerkend voor dit strand dat om onverklaarbare redenen de ene dag een topstek is en de andere dag een kale zeewoestijn. En vandaag hadden we kennelijk een verkeerde dag te pakken.

De hoofdmoot van de vangsten bestond uit zeebaarzen van diverse afmetingen.

De grootste was “slechts” 51 cm en dat was een tegenvaller voor de organisatie die stilletjes gehoopt had op vissen van 70+. Immers, dat soort kanjers was er in de voorafgaande dagen gevangen, evenals zeer respectabele goudharders. De rest van de vangst bestond uit de onvermijdelijke botten en enkele pietermannetjes.

In de top van het klassement wisten Team Cinnetic, De Slufer 1 en Hengelsport Westland zich te handhaven. Maar het Nipro-team en Hengelsport Oosterschelde/J&A zijn voorlopig afgehaakt in de strijd op het podium. De wedstrijd werd vandaag gedomineerd door de Zeeuwse teams van Westkapelle 2 en Nigthwish die met afstand 1 en 2 werden.

Er zijn nog twee wedstrijden te vissen om dit Nederlands Kampioenschap. Zaterdag 13 oktober vissen we op het strand van Katwijk. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Foto’s en de complete uitslag zijn te vinden op de site www.korpsvissen.nl. Hier vind je ook meer informatie over de deelnemers en het programma 2018.