Direct na het startsignaal vangt Theo Breedijk op staart al zijn eerste vis kort onder de kant, bijna midden in het vak weet Bert Jansen ook al snel de nul weg te vissen. In het A-vak heeft Andre van Pel als eerste een halfslag te pakken. Op kop zit Andre van Wersch maar wat Alfred ook probeerde slechts een vis vond zijn aas aantrekkelijk genoeg om toe te happen. In vak A was Teun Kanon opnieuw uitstekend op dreef, secuur vissend op 19 meter met een lightpickertje weet hij zijn vis te vangen. Sjaak Veldt probeert hem bij te houden en dat lukt aardig. In het B-vak heeft Theo Breedijk er al 8 in zijun netje liggen terwijl menig visser nog geen beet heeft gezien.

 

 

 

Dat geldt ook voor zijn buurman Nico Schouws die op verre afstand na ruim een uur zijn eerste vis weet te landen, snel volgen er nog drie en dan wordt het angstvallig stil. Wat verderop weet Cor Martens met de verre feeder ook een aantal mooie vissen te landen. Maar dan wordt het stil en zowel Cor als Nico zien hun buurman Gert Lute starten met vangen. Na vijf vissen slaat Gert er een mis en komen zowel Cor als Nico weer in de beet. Ze gaan tot het eind toe gelijk op, waarbij Nico vrijwel enkel brasem weet te vangen.  Na drieënhalf uur gaat de weeg- en telploeg op pad. In vak A wordt het vak gewonnen door Teun Kanon met 7 stuks en net geen twee kilo, de tweede plaats gaat naar Sjaak Veldt en derde wordt Harrij van Dessel. In het B-vak gaat de dag- en vakoverwinning naar Nico Schouws met 8 stuks en 7 kilo. Dat is vandaag ook gelijk het hoogste gewicht. De tweede plaats gaat naar Cor Martens en derde eindigt Gert Lute.

 

 

 

We kijken terug op een prachtige visochtend met erg magere vangsten voor de Zaan. Na afloop waren er voor de eerste van elk vak, Teun en Nico waardebonnen en zakken lokvoer voor de een na laatste van elk vak met vis te weten Andre van Pel en Theo Breedijk. Met dank aan Dierenrijk Van Someren voor de sponsering van het lokvoer. Volgende wedstrijd is in het nieuwe jaar op zondag 8 januari.

Namens Hsv Kennemerland wensen we alle wedstrijdvissers fijne feestdagen en een voorspoedig, visrijk maar bovenal gezond 2017.

Uitslag 4e wintercompetitie Hsv Kennemerland

Vak A 
1 Teun Kanon         7 stuks 1,908 gram 26 punten
2 Sjaak Veldt         6 stuks 1,548 gram 21 punten
3 Harry van Dessel 3 stuks 606 gram 9 punten

 

 

 

Vak B 
1 Nico Schouws         8 stuks 7,251 gram 80 punten
2 Cor Martens         9 stuks 4,116 gram 50 punten
3 Gert Lute         5 stuks 2,639 gram 31 punten

Na vier wedstrijden wordt het klassement al enigszins gevormd. Het is Sjaak Veldt die het jaar uitgaat als koploper in de wintercompetitie, kort gevolgd door Teun Kanon met enkel wat minder vangst punten. Het beloven nog spannende wedstrijden te worden in 2017.

Tussenstand na 4 wedstrijden (minus slechtste resultaat)

1 Sjaak Veldt 213 Vangstpunten 4 Klassementspunten
2 Teun Kanon 100 Vangstpunten 4 Klassementspunten
3 Nico Schouws 191 Vangstpunten 5 Klassementspunten
4 Cor Martens 237 Vangstpunten 6 Klassementspunten
5 Jeroen Storck 139 Vangstpunten 9 Klassementspunten