Op zaterdag 10 oktober werd de derde wedstrijd van de Teamtopcompetitie bij de senioren gehouden langs de oevers van het Lateraalkanaal nabij het Limburgse Buggenum. Dit is al sinds vele jaren een populair water in deze tijd van het jaar. Bijna altijd staat dit water garant voor goede voornvangsten, aangevuld met baarzen, enkele blieken en af en toe een brasem. Ook worden er altijd, vaak pal onder de oever, veel zwartbekgrondels vangen die ook soms heel belangrijk zijn bij de wedstrijden.

 Het Lateraalkanaal is een prachtig eerlijk wedstrijdwater…

 

Een prachtig wedstrijdwater dus dat dit jaar alleen nog maar veel mooier is geworden nadat er overal vissteigers zijn aangelegd. Eigenlijk zou je de steigers beter steenkorven kunnen noemen maar hoe dan ook, zijn ze perfect om comfortabel op te kunnen vissen. Als er hier nog wat van deze steigers bij komen dan heb je ook Internationale kampioenschappen het mooiste parkoers dat maar te bedenken is.

 

Limburg 1

Na de eerste twee wedstrijden ging het team Limburg 1 aan de leiding met een toch wel aardige voorsprong. Tel daarbij op dat alle teamleden veel ervaring hebben met het Lateraalkanaal, en het was vooraf duidelijk wie de grote favorieten waren voor de eindoverwinning bij de teams. Toch kan er altijd nog veel veranderen met nog twee wedstrijden te gaan. Er waren zeker 4 of 5 teams die na de twee wedstrijden vlakbij elkaar stonden met onderling telkens maar een of enkele punten verschil.

Er werd ook bij deze wedstrijd gewoon goed gevangen. Het Lateraalkanaal stelde dus ook nu zeker weer niet teleur. Er werd in hoofdzaak veel relatief kleine voorn gevangen en ook nu speelden de baarzen weer een rol. Heel veel vissers visten ook op de zwartbekgrondels en daarvan werden er dan ook veel gevangen. Vaak visjes van 10 gram maar met ook grotere exemplaren ertussen van 40 a 50 gram. Zowel technisch als tactisch was het dan ook een prachtige wedstrijd om te zien.

Wat ook een goede ontwikkeling is, is dat er nu meer teams meedoen om de knikkers bij deze wedstrijden. Waar de laatste jaren meestal werden gedomineerd door twee of drie teams, daar zie je nu wat meer concurrentie. Met name dit weekend was dat heel goed te zien. Hoe meer onderlinge strijd hoe beter dat is natuurlijk. Als die strijd er is, gaat de kwaliteit van de vissers alleen maar omhoog.

Zoals ieder jaar zaten de vangstgewichten hier soms vlakbij elkaar en iedere gram was dus belangrijk. Iedere extra gevangen vis kan net het  verschil maken.

Ieder visje telt op dit water, dus ook de zwartbekgrondels…

 

Maver Zammataro

Het Teamklassement werd deze dag gewonnen door het Maver Zammataro Team, bestaande uit Peter Post, Bert Aufderhaar, Frans van Berkel, Stefan Altena en Patrick Broekhuizen, met in totaal 21 klassementspunten. Als goede tweede eindigde het leidende Team Limburg 1 met 22 punten voor het team van ‘Af en toe een Bliekske’ (what’s in a name?) met 23 punten. De top vijf van werd vol gemaakt door respectievelijk Team Tinca Tinca met 25 punten en Team Floatanglers met 26 punten. En ja, dan gaat het dus echt om een enkel voorntje of wat zwartbekgrondeltjes meer of minder…

Individueel werd de wedstrijd gewonnen in het C vak waar Charly van Rhee 8165 gram wist te vangen. Tweede werd Thijs Lupse die het A vak won met 7015 gram. Derde werd Jurgen Spierings die het E-vak won met 6570 gram. De vierde en vijfde plek waren voor de vakwinnaars van de vakken D en B, respectievelijk Dieter Friederichs met 6175 gram en Frans van Berkel met 5940 gram.

Eén ding was absoluut zeker na deze derde wedstrijd, er zou een spannende ontknoping volgen bij de vierde en laatste wedstrijd die op hetzelfde parkoers gevist ging worden op de zondag…

De tussenstand bij de Teams na 3 wedstrijden:

  1. Team Limburg 1 met 66 punten, 2. Team Tinca Tinca met 80 punten, 3. Team Floatanglers met 81 punten, 4. Maver Zammataro met 82 punten en 5. Maver/Evezet Team met 86 punten.

 

Vier kanshebbers

Individueel waren er nog vier vissers die Individueel Kampioen van Nederland konden worden na de zaterdag. Stefan Altena staat aan de leiding met vijf punten over drie wedstrijden. Omdat de punten van de drie beste resultaten over de vier geviste wedstrijden gelden, zijn er nog drie vissers over die Stefan kunnen inhalen of zelfs passeren. Dat zijn Dieter Friederichs, John Savelkoul en Juul Slabbers. Stuk voor stuk vissers die dit water heel goed kennen. Spannender wordt het niet!!

 

De stand met nog 1 wedstrijd te gaan: