De lichtste 100 pk buitenboordmotor in haar klasse

De nieuwe Suzuki DF100B buitenboordmotor weegt mede door de compacte bouw ‘slechts’ 157 kg, dit is bijvoorbeeld 25 kg minder dan de Suzuki DF100A uit dezelfde klasse.

De motor kan door het lagere gewicht ook achter kleinere boten gehangen worden, ze beschikt over een detectiesysteem dat de motor beschermt tegen water in de brandstof. De motor is beschikbaar in ‘Pearl Nebular Black’ en ‘Cool White’.

Ze wordt geproduceerd in de fabriek in Toyokawa en is weldra ook in Europa beschikbaar. Adviesprijs € 11.999 in de langstaartuitvoering met Power Trim en Tilt.

Lichter en sterker.

Lichter en sterker.

Website: www.nimag.nl.

 

Apps voor de varende sportvisser

De LightHouse Apps van Raymarine komen beschikbaar in de nieuwste release van LightHouse 3.

Hiermee is het mogelijk om bepaalde mobiele apps die geschikt zijn voor Android en nautische apps van derden te gebruiken in combinatie met de Axiom-MFD’s van Raymarine.

LightHouse Apps biedt Raymarine-gebruikers de mogelijkheid om entertainment van populaire film- en muziekstreamingdiensten aan boord te streamen via hun Axiom. Verder biedt LightHouse Apps toegang tot de wereldwijde weersverwachtingen van Theyr GRIB en getijde-apps.

Gemakkelijker producten integreren.

Gemakkelijker producten integreren.

Website: www.raymarine.nl.

 

Scherpere schermen

De nieuwe HDS Carbon 16 van Lowrance heeft een HD-scherm met twee keer de resolutie van andere displays in deze categorie! De oppervlaktehelderheid is verbeterd zodat ook vissen en obstakels nabij het wateroppervlak beter zichtbaar zijn.

De HeatMap kaartoverlay helpt je om trends in veranderingen van de watertemperatuur te volgen, zodat je sneller belangrijke visgebieden kunt vinden. De Quick Access bedieningsbalk biedt toegang met één aanraking tot je systeemregelingen voor Outboard Pilot, trollingmotor, Power Pole en audio.

Goed op weg, eventueel met aansturing voor de trollingmotor.

Goed op weg, eventueel met aansturing voor de trollingmotor.

Website: www.lowrance.com.

LEES OOK  IYS nu ook Hearty Rise Pro Shop!

 

Voor alle technieken

De verbeterde versie van de bekende Nexave FD werpmolen van Shimano is een betaalbare werpmolen met de kwaliteit die je van Shimano mag verwachten.

Er zijn acht modellen in de serie, vanaf een model 1000 tot en met 5000, waarmee alle zoetwatertechnieken van licht tot middelzwaar afgedekt worden. In het XT-7 molenhuis zijn 3 of 4 kogellagers en een naaldlager verwerkt, de overbrenging is met 1:5 tot 1:6,2 lekker snel. De slipinrichting voor op de spoel is goed af te stellen.

Met koud gesmede aluminium spoel.

Met koud gesmede aluminium spoel.

Adviesprijs € 47,95 tot € 58,95.
Website: www.shimano.com.