Abu Garcia en Berkley prostaffer Fredrik Harbort wist een van de grootste snoeken van dit jaar in Europa te landen. De snoek had een lengte van 137 cm en werd gevangen met het nieuwste Beast kunstaas van Abu Garcia.

Freddy staat bekend als een toegewijde sportvisser die veel energie steekt in het vissen op grote roofvis in verschillende landen. In het midden van december beviste hij een klein Duits stuwmeer met een van zijn vaste vismaten vanuit een kleine roeiboot. Geen van beiden kende het water en het werpend vissen boven open water gaf de eerste dag nauwelijks resultaat.
Op de tweede dag wisten Freddy en zijn vismaat de sleutel tot succes te vinden voor de vangst van meerdere snoeken van een mooi formaat. Freddy gebruikte de nieuwe Abu Garcia Beast Twin Tail in een lengte van 21 cm, hij viste deze extreem langzaam met een jiggende actie langs de bodem van het meer, op een diepte van circa acht meter. Toen de visdag ten einde liep besloten de beide sportvissers om het visgebied een uur rust te geven. Toen het geheel donker geworden was bevisten ze het gebied nogmaals. Na slechts enkele worpen, kwam er een brutale aanbeet op Freddy’s hengel.

Onwerkelijke droom

“Al binnen enkele seconden wist ik dat deze vis over de 120 centimeter lang zou zijn. Het duurde niet veel langer om duidelijk te maken dat de lengte wel eens een stuk boven dat formaat zou kunnen liggen. Met knikkende knieën wist ik de vis al binnen ongeveer vijf minuten naar het wateroppervlak te brengen, waar ik de vis naar het landingsnet wist te dirigeren dat door mijn vismaat gereed gehouden werd. Het was een onwerkelijke droom die groter en mooie bewaarheid werd dan ik ook voor mogelijk gehouden had. Een vis zoals dit heeft een lengte boven de 140 centimeter wanneer je deze hangend zou meten. We bepaalden de lengte van de vis terwijl deze horizontaal op een meetmat lag en zonder dat de vinnen samengevouwen werden. Op deze wijze werd de lengte bepaald op 137 centimeter!

LEES OOK  Daiwa wint drie EFTTEX Best New Product Awards

Freddy gebruikte een Abu Garcia Svartzonker Spinning hengel met een werpvermogen van 140 gram, een model 3500 Penn Slammer werpmolen en 25/00 Spiderwire Blue Camo gevlochten lijn. De beste vijf snoeken van dit jaar hebben een gemiddelde lengte van 124,5 centimeter, wat 2019 tot het beste jaar ooit voor het vissen op snoek maakt voor hem.

Abu Garcia Beast Twin Tail

 

Maak kennis met de Beast Twintail, een van de meest veelzijdig te vissen stukken kunstaas die op de markt beschikbaar zijn.

Maak kennis met de Beast Twintail, een van de meest veelzijdig te vissen stukken kunstaas die op de markt beschikbaar zijn.

Het spreekt vanzelf dat dit kunstaas met name effectief te gebruiken is voor het vissen op grote snoek! De Beast Twintail heeft twee flexibele staarten die met oog voor detail ontworpen zijn. De speciale vorm geeft het kunstaas een unieke, levendige actie dat het verschil kan maken op dagen dat de snoek achterdochtig is. De Twintail maakt veel trillingen onder water en is daarmee bijzonder effectief, vooral in helder water. Gemaakt om te vissen met een gematigde snelheid, met systemen om het kunstaas ondiep te vissen of met behulp van een jigkop.

Beschikbaar in twee lengtes: 17 en 21 centimeter.

Karakteristieken:

– Ontworpen en ontwikkeld in Zweden;
– Speciale vormgeving;
– Unieke actie in het water;
– Met de hand geverfd en afgewerkt;
– Onweerstaanbare, bewezen kleurencombinaties met een moderne look;
– Ftalaat vrij materiaal voor het welzijn van de vis.

Ben je er klaar voor om net als Freddy op grote snoek jacht te gaan maken? De Abu Garcia Beast Twin Tail is beschikbaar in de hengelsportzaken vanaf januari 2020.

LEES OOK  Comfortabele rit

Website: www.abugarcia.com.

 

Bekijk ook:
https://beet.nl/daan-verbruggen-keert-terug-bij-abu-garcia-berkley/
https://beet.nl/babs-kijewski-treedt-toe-tot-het-team-van-abu-garcia-berkley/
https://beet.nl/winactie/zomersnoek-win-1-van-de-3-abu-rocksweeper-casting-hengels/