Wedstrijd HSV De Beurs. 

 

Voor dit soort wedstrijden is er ook vanuit de organisatie toch altijd wel een zekere spanning. Is alles goed voorbereid, heb ik alles ingepakt, ben ik niets vergeten en natuurlijk slechte nachtrust omdat je bang bent je te verslapen. Volgens mij wel een gevoel dat iedere visser herkend.

Maar goed ik ben om half 5 op gestaan en kort daarna vertrokken naar restaurant  Pekelahof om op tijd te kunnen starten met de inschrijving. Daar om kwart over 5 aangekomen, staat de eerste deelnemer, Perry Meter in dit geval, je al op te wachten. Ook hij had slecht geslapen en was al om kwart voor 5 aanwezig met de gedachte, dan ben ik er maar al vast en ben ik niet te laat.

 

 

Bij de loting al bier? Of was dit toch na de wedstrijd. 

 

De overige 89 deelnemers uit Pekela, de rest van het land en Duitsland melden zich daarna bij restaurant Pekelahof om zich in te schrijven.

Om even voor 7 uur kon men na een kort welkomstwoord vertrekken naar het parcours aan het kanaal Veendam-Musselkanaal in Boven Pekela en kon men beginnen met de voorbereiding. Er werd gevist in 3 vakken. Om half negen werd het startsein voor de wedstrijd gegeven en kon worden begonnen met vissen.

 

Klik hier voor meer foto’s. (Gemaakt door Anita Sanders) 

 

 

Een mooie bonusvis. 

Er was ons voor die dag (te) mooi weer voorspeld, droog een blauwe lucht en een graad of 30 met wind uit het zuid-oosten. Dat soort temperaturen maakt dat menigeen het zweet al duimendik op het voorhoofd had voor er nog maar een visje was gevangen. Om 13.00 uur werd het signaal einde wedstrijd gegeven, werden de gevangen vissen gewogen en de vrijheid teruggegeven. De totale vangsten waren redelijk. Totaal over 3 vakken ruim 137 kilo vis is nou niet echt bijzonder te noemen. Waar de een de weegschaal niet in beweging krijgt en een 0 moet laten noteren, zorgt de ander voor flinke gewichten met dikke brasems, zeelten en voorns in het weegnet.

 

 

Algemeen Kampioen Alfred Wilken met zijn vangst.

 

In de loop van de middag kon de voorzitter van HSV de Beurs, Frans Nuninga, de prijzen uitreiken. Hij maakte bekend dat voor het eerst in de geschiedenis van de Open Pekelder Kampioenschappen een deelnemer uit Duitsland algemeen Kampioen is geworden. Alfred Wilken wist in vak A uiteindelijk bijna 13 kilo vis te vangen en liet daarmee de nummer 2 in het vak (Jan Koster met bijna 6 kilo) achter zich. Hij ontving de fraaie wisselbokaal en een envelop met de geldprijs van € 350,00.

 

 

Een mooie grote beker.

 

In vak B wist Gert van der Veen de eerste plaats te veroveren met ongeveer 3,5 kilo vis. In vak C was Anne Bruins de nummer 1 met ruim 7,5 kilo vis.

 

 

Anne Bruins winnaar vak C. 

Afsluitend kan worden teruggekeken op een geslaagde dag die zeker een vervolg zal krijgen op de nationale hengeldag 2018. De organisatie zal haar best doen om ook van de 15e editie op 26 mei 2018 weer een succes te maken. De organisatie wil benadrukken dat het organiseren van een dergelijke dag niet mogelijk is zonder de hulp van de vele vrijwilligers, de hoofd sponsoren: Hengelsport ARA te Stadskanaal, Hengelsport Veendam/ Winschoten, de Graankorrel te Oude Pekela, restaurant Pekelahof, slagerij Huizing, de vele andere sub-sponsoren en zeker niet te vergeten de sportieve inzet van alle deelnemers.

 

      

 

De gesponsorde prijzentafel           Super vleespakketten van Slagerij Huizing

Bedankt hiervoor!!!!!

HSV De Beurs

Oude Pekela

 

Algemeen kampioen en overige vakwinnaars Open Pekelder Kampioenschappen 2017

 

 

 

Klik hier voor meer foto’s. (Gemaakt door Anita Sanders) 

 

 

Dat zijn de vissen om mee in de prijzen te komen.   

 

Klik hier voor meer foto’s. (Gemaakt door Anita Sanders) 

 

Jan Bart Uuldersma met zijn vangst. 

 

 

Klik hier voor meer foto’s. (Gemaakt door Anita Sanders) 

 

Richard Sanders met een Zeelt van twee kilo. 

Karel Beuker met een brasem die twee gram te licht was. 

De Mannen uit Pekel. Bedankt voor al die sinas. Ik ben er nog beroerd van. (Volgende keer maar een biertje) 

 

Klik hier voor meer foto’s. (Gemaakt door Anita Sanders)