Petros Michelidakis tijdens de persbijeenkomst op 8 oktober in Scheveningen: ”Spanning, sport en plezier voor alle watersporters”.

Petros Michelidakis tijdens de persbijeenkomst van boot Düsseldorf op 8 oktober in Scheveningen: ”Spanning, sport en plezier voor alle watersporters”.

boot Düsseldorf zal zich van 18 tot 26 januari 2020 in een sportieve nieuwe outfit aan haar bezoekers presenteren. De nieuw vormgegeven lay-out van de beurs staat geheel in het teken van een nog betere bezoekplanning. “Met de planning van de bezetting van de nieuwe hal 1, hebben we over de gehele vormgeving en indeling van de verschillende aanbodsegmenten van boot nagedacht. Het welbevinden van onze exposanten en de service voor onze bezoekers stonden daarbij duidelijk centraal,” verklaart boot-projectleider Petros Michelidakis.

Motorjachten van 30 tot 60 voet in hal 1

Hal 1 belichaamt de meest moderne beursarchitectuur in optima forma. Met het heldere en lichte karakter biedt de hal de exposanten uitstekende presentatiemogelijkheden. Op boot wordt hal 1 de thuishaven van middelgrote motorjachten van 30 tot 60 voet (10 tot 20 meter) met een binnenboordmotor. In deze hal vind je onder meer grote serieproducenten zoals Jeanneau, Bénéteau, Bavaria, Sealine en Greenline. Maar ook de populaire, gemoedelijke Nederlandse staaljachten, waaronder de traditionele werf Linssen zullen hier hun intrek nemen. De bezoekers hebben daarmee een wereldwijd uniek en veelzijdig aanbod van middelgrote motorjachten onder één dak. Deze jachten, die vooral populair zijn bij gezinnen, bieden plezier bij het varen gecombineerd met gezelligheid en het gevoel van een vakantie in de flair van een eigen huis te beleven.

Hal 3: de eerste stap in de motorbootsport – hal 4: fun met tow boats en tenders

In een rondgang over de beurs volgt hal 3. Hier speelt de funfactor en het aanbod voor starters een grote rol. Motorboten met buitenboordmotoren trekken hier de aandacht. Deze zijn in een 15 pk-versie ook zonder bootvaarbewijs te besturen. Onder het motto ‘start boating’ is er competent advies voor ieder, die voor het eerst een boot wil besturen. Samen met haar mediapartner, het tijdschrift ‘Boote’ van uitgeverij Delius-Klasing, zal boot een aantrekkelijk starterscentrum vormgeven, waar experts bezoekers met raad en daad bij het voorbereiden van de eerste boottrip terzijde zullen staan.

Jürgen Tracht van het Duitse watersportverbond gaf aan dat de watersportmarkt in 2019 stabiel gebleven is.

Jürgen Tracht van het Duitse watersportverbond gaf aan dat de watersportmarkt in 2019 stabiel gebleven is.

Hal 4: fun met sportboten en ‘tow boats’

In hal 4 presenteren nog meer sportbotenproducenten met motorboten van meer dan 10 meter lengte hun innovaties en noviteiten, ook in het segment ‘tow boats’.

Hallen 5, 6 en 7: pure luxe met tenders en superjachten
Nieuw: superboats in hal 5

Hal 5 van boot Düsseldorf is aan het groeiende segment van luxe tenders, chase boats en shadow boats gewijd. Onder het begrip ‘superboats’ is hier alles wat luxueus, snel, innovatief en elegant is bijeengebracht. Exclusieve merken als Sacs, Wally, Frauscher, DeAntonio, Boesch, Fjord, Windy en Anvera zullen hun noviteiten in dit segment presenteren. Een ‘chase boat’ of ‘shadow boat’ is een stuk groter en luxueuzer dan een normale tender en begeleidt een superjacht op haar reis of doet dienst als exclusieve boot voor tochten. De luxueuze uitrusting van zulke boten kan geheel naar de wens van de eigenaar worden aangepast. Zo hoeft men ook tijdens een tochtje met vrienden, op een vistocht of tijdens een eenzame droomvaart de individueel vormgegeven luxe ambiance niet op te geven.

Hal 6 blijft onveranderd het pronkstuk van het luxe segment op boot. Alle belangrijke namen binnen de superjachtbranche zijn hier aan boord en tonen hun sierlijke beauty’s. Ook bezoekers die hun ligplaats vervolgens in een exclusieve superjacht-jachthaven zoals Venetië of Porto Novi in Montenegro willen boeken, kunnen dit direct ter plaatse op de galerie in hal 6 doen. Hal 7a completeert het luxe segment van boot met de Super Yacht Show.

Maritieme kunst inspireert liefhebbers in hal 7

Na een uitstapje in de luxe werelden in de hallen 6, 6.1 en 7a, kan de bezoeker in hal 7 ontspannen en genieten van maritieme kunst. Zeegezichten van groot formaat, foto’s met maritieme motieven en creatieve sculpturen nodigen geïnteresseerden uit om wat langer te blijven hangen en de werken nader te bestuderen.

Hal 8a: plezier op ’THE WAVE’ en op de ‘flatwaterpool’ – shoppen bij handelaren en gerenommeerde producenten

Het gaat verder met een bezoek aan de ‘Beach World’ in hal 8a. Hier ontmoeten watersportfans elkaar om te surfen, kiten en suppen met de sterren en aanstormende talenten uit de internationale scene. Of het nu gaat om THE WAVE of de flatwaterpool – de opdracht is simpel: dat doen waar je van geniet. De beide mega-attracties omlijsten vanaf boot 2020 het handelaren- en producentenbereik in hal 8a. Hier kunnen de trendsporters naar hartenlust shoppen. In het zuiden van de hal ligt het activiteitenbassin en in het noorden de staande golf. Op boot 2020 zijn vrijwel alle merken van de scene aanwezig.

Hal 9, 10 en 11: enorm aanbod van ribs, dinghy’s, toebehoren, binnenboordmotoren en uitrusting

De noviteiten binnen het segment van de vaste opblaasbare boten, in de scene beter bekend als ribs (inflatable rigid boats), en de kleinere dinghy’s (bijboten), zullen door de exposanten in hal 9 worden gepresenteerd.

Jacco Kuiper van Kuiper Verzekeringen, al vele jaren standhouder op de boot Düsseldorf, ging in op de problemen die het verzekeren van een boot op kan leveren.

Jacco Kuiper van Kuiper Verzekeringen, al vele jaren standhouder op de boot Düsseldorf, ging in op de problemen die het verzekeren van een boot op kan leveren.

Toebehoren, binnenboordmotoren en uitrusting vormen het hart van de hallen 9 en 10 en een deel van hal 11.

Boot 2020 nodigt bezoekers uit voor de grootste duiktentoonstelling ter wereld in de hallen 11 en 12

Als op 18 januari 2020 de deuren van boot Düsseldorf opengaan, start in de hallen 11 en 12 tegelijkertijd ook de grootste duiksporttentoonstelling ter wereld. En met ruim meer dan 400 exposanten zal hier een unieke concentratie producten en diensten van de branche worden getoond. Hier is alles te vinden, wat het hart van een duiker begeert. De mondiale spelers van de duikbranche zoals Aqua Lung, Mares en Cressi zullen zich weer met hun complete productenpalet presenteren. 26 procent van de bezoekers van boot is duiker of in duiken geïnteresseerd. Voor al deze mensen is het Dive Center een populaire hotspot. Beginners en ervaren duikers vinden hier iedere beursdag spannende films over exotische duikgebieden en interviews met internationaal bekende sterren. Daarnaast krijgen beginners waardevolle tips bij de proefduikbekken. Ieder jaar vieren hier vele duizenden duikers een uniek evenement, dat wereldwijd zijn gelijke niet kent. Hier tonen internationale top-destinations aan de duikscene hun veelzijdigheid waardoor men zin krijgt in méér. Technisch wordt het aanbod op boot door de Water Pixel World aangevuld, die middenin het duiksegment is gelegen. Naast de nieuwste ontwikkelingen en innovaties rondom het filmen en fotograferen in en onder water, spelen hier vanaf boot 2020 workshops met de insiders van de scene een grote rol. De professionals geven tips en tonen tricks uit de spectaculaire onderwaterfotografie en leggen uit hoe videocamera’s en drohns bediend moeten worden.

‘love your ocean’-campagne bekent kleur in de duikhallen

Voor alle watersporters en voor duikers in het bijzonder is de bescherming van de zee een zeer belangrijk thema. Bij de stand van de ‘love your ocean’-campagne komt dit goed tot uiting, waardoor deze dan ook het hart van de duikhallen vormt. Samen met de Deutsche Meeresstiftung en Emily Penn, de ambassadrice van boot voor de bescherming van de zee, heeft deze actie internationaal inmiddels een enorme uitstraling gekregen. ‘love your ocean’ is een echte publiekstrekker van boot Düsseldorf.

Hal 13 en 14: ‘Travel World’ toont de mooiste vakantiebestemmingen bij meren en zeeën

Thematisch passend sluiten de watertoerismehallen 13 en 14 met de ‘Travel World’ goed op de duikhallen aan. Charteragenten, jachthavens, house boat-aanbieders, maar ook hotels, cruise-ondernemingen en watersportregio’s zorgen ervoor dat de bezoekers naar hun volgende vakantie aan of op het water verlangen. Het ‘Travel World’-podium biedt een bont programma met tips over vakantiebestemmingen, charter- en house boat-vakanties of spannende tochten per kano of kajak. De hallen zijn het vakantie- en toerismecentrum van boot. Het veelzijdige aanbod aan bestemmingen wordt aangevuld met hotels, die alle mogelijke vormen van watersport aanbieden. Hier worden ook mensen die nog geen actieve watersporter zijn, door het plezier van een vakantie aan het water geïnspireerd en aangestoken. Het thema ‘reizen’ heeft zich tot een bijzonder highlight van boot ontwikkeld en neemt inmiddels met de hallen 11 tot en met 14 een grote tentoonstellingsruimte in beslag. Van duik-hotspots tot aan een vakantie aan, op of in het water. De bijzondere meerwaarde voor de bezoeker is, dat de droomvakantie direct op boot kan worden geboekt. Ook het sportviscentrum is te vinden in hal 14.

Zeilsport in de hallen 15 tot en met 17: zeilen is de ziel van de watersport

Zeilen is de ziel van de watersport! Met het zeilen is het reizen over rivieren en zeeën begonnen: de eerste bekende afbeelding van een schip met zeilen bevindt zich op een Egyptische tekening uit Luxor van 5000 voor Christus!

Vanaf boot 2020 zijn er in Düsseldorf drie hallen aan het zeilen gewijd. De grote namen uit de scene zijn natuurlijk aanwezig: Hanse, Bavaria, Hallberg Rassy maar ook Oyster en Nautors Swan zijn weer aan boord. Samen met de producenten van innovatieve boten zoals de Bente, wordt een veelzijdig, internationaal beeld van een innovatieve zeilscene gepresenteerd. Met optredens van gerenommeerde, wereldwijd bekende zeilgrootheden als Sir Robin Knox-Johnston, jonge avonturiers als Laura Dekker met haar nieuwe zeilproject voor jongeren en experts of wereldzeilers als Sönke Roever in het Sailing Center, zijn de zeilhallen het spiegelbeeld van een vitale en zeer emotionele branche. Samen met haar mediapartner, de Duitse SVG-uitgeverij, heeft boot de actie ‘start sailing’ (hal 15) in het leven geroepen. Hier profiteren beginners en geïnteresseerden van de knowhow van de experts. In een ongedwongen atmosfeer komen jonge mensen en zij die jong van hart zijn en stuk dichter bij het verwezenlijken van hun zeildroom.

Voor het eerst ‘public voting’ bij de ‘ocean tribute’ Award

De onderscheiding ‘ocean tribute’ Award, uitgeloofd door de Vorst Albert II Stichting, de Deutsche Meeresstiftung en boot Düsseldorf, wordt in januari 2020 uitgeloofd. De stichting uit Monaco en boot Düsseldorf hebben het prijzengeld naar 20.000 euro verhoogd. Alle instituten, organisaties, onderzoeksbureaus en projecten die zich inzetten voor de bescherming van de zeeën en binnenwateren, kunnen deelnemen. Een jury van experts kiest uit alle inzendingen vijf genomineerden, waarvan de projecten vanaf midden september op de website van de award – oceantributeaward.boot.de – worden gepresenteerd. Voor het eerst wordt ook het publiek uitgenodigd om aan de verkiezing van de winnaar deel te nemen. Bij de ‘public voting’ kan een top drie worden gekozen. Dit resultaat wordt ook bij de einduitslag meegerekend. De winnaar word in januari tijdens de ‘blue motion night’ op boot 2020 bekendgemaakt en onderscheiden.

Over boot Düsseldorf:
boot Düsseldorf is met bijna 250.000 bezoekers ’s werelds grootste boten- en watersportbeurs en jaarlijks in januari het indoor-trefpunt van de gehele branche. Rond de 2.000 exposanten tonen van 18 tot en met 26 januari 2020 hun interessante noviteiten, bijzondere doorontwikkelingen en maritieme uitrustingen. Meer dan 2.100 journalisten uit bijna 50 landen van overal ter wereld zijn ter plaatse en schrijven over boot. Daarmee is de gehele markt in Düsseldorf te gast en nodigt bezoekers tijdens negen beursdagen uit voor een spannende reis door de gehele wereld van de watersport, gepresenteerd in 17 beurshallen op 220.000 vierkante meter.

 

Bekijk ook:
https://beet.nl/jubileumeditie-boot-dusseldorf-goed-op-stoom/
https://beet.nl/50-jaar-boot-dusseldorf-feeststemming-de-thuishaven/
https://beet.nl/leuke-activiteiten-voor-jong-en-oud-op-boot-dusseldorf/