Voor het februarinummer van beet in 2017 mocht ik samen met Tim Janssen en beetlezer Hans van Haastrecht op pad om een reportage te maken over de gerichte visserij op grote baars… Met wormen! Een voor mij nieuwe visserij die ik enorm interessant vond. Tijdens die dag zag ik hoe effectief dat allemaal kan zijn. Terwijl de kunstaasjongens allemaal een blank noteerden trok Tim met Hans in zijn kielzog een aantal dikke 40+ers uit het water… Dat wil ik ook!

Tekst Stef Jansens Foto’s Mark Pijnappels en Stef Jansens


Hier werd het vlammetje aangewakkerd.

Nieuwe visserij

Nu is deze visserij niet direct een visserij die ik in m’n uppie aan ga pakken. Te meer omdat de visserij voor mij compleet nieuw is. Dan is gezelschap wel zo fijn, de twijfel slaat minder snel toe, je kunt elkaar vertrouwen inspreken. Mocht het dan taai blijken te zijn, dan kun je het net even wat langer volhouden.

Baars brasem mark pijnappels

Samen met collega Mark stippelen we een plan uit.

Plan

Samen met collega Mark smeed ik een plan. We moeten mobiel zijn. Voor ons allebei is het de eerste keer dat we dit doen. Nu denken we ongeveer wel te weten waar we baars kunnen verwachten, maar toch lijkt het ons slim om meerdere verschillende stekken te bezoeken. Zo stippelen we een route uit die ons op drie stekken brengt.

Stef Jansens aanbeet

Vroeg in de ochtend krijgen we de eerste aanbeet al… Baars?

Voorvoeren

Een dag van te voren voer ik op iedere stek twee handjes geknipte wormen. Hopelijk zorgt dat voor het nodige vertrouwen bij die baarzen en komen we de dag erna op een gespreid bedje terecht. Het voorvoeren lijkt zijn vruchten afgeworpen te hebben. Al vroeg in de ochtend krijgen we aanbeten… Alleen ogen die baarzen hier wel héél erg hoog!

LEES OOK  Uitkomsten landelijk onderzoek sportvissers

Vreemde baarzen hier!

Bekijk ook:

Tiptop toptip van de week van Sander Paans