Nu de temperaturen dalen en het doodaasseizoen weer voor de deur staat, komt de naam Prey Provider weer in beeld. Dit segment materialen voor de doodaasvisserij van het merk Iron Claw biedt alles wat je nodig hebt voor deze tak van sport aan takels, dobbers, luggage, hengels en accessoires.

 Doodaashengels van Prey Provider…

Dobbers en kleinmaterialen… 

Karpervissen?

Het moderne doodaasvissen kun je uitvoeren op diversen manieren. Voor de grote snoeken is de statische aanbieding van dood aas populair. Deze methode heeft veel overeenkomsten met het karpervissen, zoals je in onderstaande video kunt zien.

Onthaakmatten, cradles, weegzakken en schepnetten…

Catalogus

Je kunt natuurlijk ook actiever bezig zijn door een dode aasvis zwevend aan te bieden onder een dobber, als dan niet een flinke slider/cigar dobber of een zeildobber die de aasvis snel over een groter oppervlak presenteert. En vergeet het klassieke snoekbaarsvissen niet met soepele hengels en stukjes vis of dode aasvisjes onder een slankere dobber. Al de materialen voor die verschillenden vormen van doodaasvissen kun je in de catalogus van Sänger/Iron Claw aantreffen, al dan niet onder de vlag ‘Prey Provider’. In de (Duits gesproken) video hieronder laten Iron Claw teamvissers Uwe Frücht en Andreas Jäger hun set-up en materialen zien voor het doodaasvissen op grote snoek.

Klik hieronder om de video te bekijken.