Navico®, het moederbedrijf van de merken Lowrance®, Simrad®, B&G® en C-MAP®, heeft op de laatste dag van oktober een nieuwe categorie nautische elektronica aangekondigd: de information display (ID). Nu begint een nieuw tijdperk van integratie voor booteigenaren, dat de eerste belangrijke evolutie sinds de multifunctionele display (MFD) markeert. Information displays (ID’s) combineren een fraaie vormgeving met een configureerbare interface die de bediening en controle van boordsystemen vereenvoudigen – allemaal met een look & feel die net zo uniek is als het vaartuig zelf.

Een nieuwe, geavanceerde, configureerbare grafische gebruikersinterface vormt het hart van de infomation display en zorgt voor de ultieme nautische ervaring. De display presenteert de informatie die schippers nodig hebben wanneer ze die nodig hebben, en de software biedt vooraf gedefinieerde contextuele gebruiksmodi die alle relevante gegevens voor de actuele situatie op het water weergeven. Tot de vooraf gedefinieerde modi behoren System Checks, Cruising, Anchoring en Water Sports. Deze modi kunnen ook eenvoudig worden aangepast aan de specificaties van de botenbouwer om het beste aan te sluiten op het gebruik van een vaartuig of als aanvulling op de passie van een individuele schipper (zoals cruisen, offshore sportvissen, zeiltochten, toertochten, wedstrijdvissen en meer).

Information displays met een gelijmd glazen scherm en een krachtige integratiehub zullen worden geleverd met een keuze uit Lowrance, Simrad of B&G elektronica.

Information displays met een gelijmd glazen scherm en een krachtige integratiehub zullen worden geleverd met een keuze uit Lowrance, Simrad of B&G elektronica.

Elke oplossing bestaat uit één of meer displays die samen één geïntegreerd systeem vormen. De centrale hub maakt gebruik van Ethernet, Wi-Fi® en Bluetooth® connectiviteit in combinatie met sonar, USB, CAN en NMEA 2000® poorten voor verbinding met alle systemen aan boord. De duurzame displaytechnologie en een gemakkelijk te upgraden hubinstallatie vereenvoudigen het upgradeproces, wat een stuk lastiger kan zijn met kant-en-klare nautische elektronicaproducten. Bovendien bieden deze displays schermcompatibiliteit tussen verschillende modeljaren voor botenbouwers en een eenvoudig upgradepad voor eigenaren.

“Information displays zijn de verwezenlijking van een langetermijndoelstelling van zowel botenbouwers als Navico: een gestroomlijnde, aanpasbare display van gelijmd glas, geschikt voor het uitwisselen van informatie tussen alle systemen aan boord van een boot,” stelt Leif Ottosson, CEO van Navico. “De dagen van onoverzichtelijke dashboards met verschillende interfaces van verschillende merken zijn voorbij – evenals de strijd van onze partners in de scheepsbouw om gelijke tred te houden met de nieuwste design-ontwikkelingen op het gebied van nautische elektronica. Onze information displays bieden ongekend eenvoudige toegang tot navigatiegegevens en essentiële vaartuiggegevens en vormen een nieuwe standaard in varen.”

Het informatiedisplay is genomineerd door de jury van de wereldwijd erkende DAME Design Award 2018 in de categorie Marine electronics & marine gerelateerde software.

Het informatiedisplay is genomineerd door de jury van de wereldwijd erkende DAME Design Award 2018 in de categorie Marine electronics & marine gerelateerde software.

Tijdens METSTRADE 2018 zullen de genomineerde en winnende producten van de DAME-awards te zien zijn in het I-nnovationLAB, in een speciale DAME 2018-presentatie. Het informatiescherm wordt ook weergegeven op de Navico-stand op METS, stand nummer: 01.152.

Lowrance, Simrad en B&G information displays komen in 2019 op de markt met modellen van bekende botenbouwers over de hele wereld. Ga voor meer informatie en OEM-gegevens, of voor meer informatie over de Navico bedrijvengroep, naar www.navico.com.