Tijdens het Wereldkampioen Feedervissen voor Clubs langs de roeibaan van Plovdiv in Bulgarije streed het Nederlandse Team JWP Waterservice dit weekend al direct voor de ereplaatsen. De beslissende tweede dag werd er nog eens een klap met de hamer uitgedeeld en konden de mannen een totale score van 26 wedstrijdpunten bij laten schrijven. Ruim voldoende om zich wereldkampioen te mogen noemen!

Ook in Bulgarije scheen de herfstzon volop…

Dit soort vissen lieten het carbon flink doorbuigen… 

Visitekaartje

De eerste dag werd al een visitekaartje afgegeven doordat het team bovenaan eindigde met slechts 12 punten. Shimano Aero Prostaffer Jan Willem Plekkenpol won zijn vak en viste een 1 in sector D, terwijl Martijn Kroes (eveneens Shimano Aero Prostaffer) had het lastiger en moest genoegen nemen met een 7 in sector E. Edwin Timmer (Sector A) een 1, Ben van Ek een 2 en Ramon Ansing een 1 (sector C).

Volle focus

Iedereen begon de tweede dag van het wereldkampioenschap in volle focus. Shimano Aero Prostaffers Jan Willem Plekkenpol en Martijn Kroes konden samen met de rest van het team ook deze tweede dag vlammen. Met een geweldige totale score van slechts 26 wedstrijdpunten over twee dagen de rest achter zich houden en de titel behalen. De uitslag van de tweede dag was als volgt: Martijn Kroes moest schrapen en viste een 4tje in sector B met 2680 gram, Jan Willem Plekkenpol pakte een 3 in vak C met 5860 gram, Ramon Ansing won de A sector met 8300 gram, Edwin Timmer won sector D met 5600 gram en Ben van Ek pakte uiteindelijk een 5 in sector E met 4060 gram.

Ramon Ansing won de A sector op dag 2…

De Nederlanders scoorden vis bij de vleet, zoals hier Jan Willem Plekkenpol. Voor de materiaalfreaks: Martijn en Jan-Willem visten met Aero X7 feeders van 11ft en 12ft Stradic en TwinPower 4000 molens en de afstandhengels in combinatie met de Ultegra Ci4 5500. 

Engeland tweede

Tweede in de einduitslag werd Barnsley Blacks uit Engeland en het brons was voor het team van Walterland uit Hongarije.

Ben van Ek in volle concentratie.

  Eerste plek tussen Engeland en Hongarije!