In het boek ‘How to Think like a Fish’ van Jeremy Wade, de wereldberoemde ster van de River Monsters TV series, legt Jeremy uit hoe het kan dat hij iedere keer weer succesvol is. Wat blijkt, Jeremy is een perfectionist als het aankomt op materiaal. Hij laat niets aan het toeval over. Het zal hem niet gebeuren dat hij eindelijk die monstervis van het programma aan de lijn heeft en er breekt een haak of er buigt een wartel open!

Het belangrijkste stukje materiaal is natuurlijk het (kunst)aas. Niet alleen moet dit de vis verleiden tot een aanbeet, maar hier wordt het contact met de vis gemaakt. Mocht er hier sprake zijn van een zwakke plek, dan kan dat haast alleen maar resulteren in een verloren vis. Bij Neptune Fishing wil men het niet op het geweten hebben dat een jerkbait de oorzaak is van een verloren persoonlijk record of competitie winnende vis. Met een ware obsessie voor perfectie worden de jerkbaits dan ook met de allerhoogste kwaliteit gemaakt.

Wire-through is sterker en duurzamer…

Voldoende lak en epoxy lagen…

De grootste angst van de zelfbouw kunstaasmaker en visser, is waarschijnlijk het loslaten van de bevestigingen. Bij kunstaas gemaakt van hout zijn die er meestal in geschroefd, dan wel gelijmd. Dit potentieel zwak punt is op te lossen door een line-through systeem toe te passen. Zo zit alles aan elkaar verbonden en kan er dus niets losraken.

De splitringen zouden nog een eventueel zwak punt kunnen zijn en op blogs lees je nog wel eens dat vissers standaard de dreggen en splitringen van nieuwe gekocht kunstaas vervangen, omdat ze de kwaliteit ervan niet vertrouwen. Dat is zonde en waarom zou je als fabrikant daarop bezuinigen?

En een lange droogtijd…

Fabriekskunstaas bestaat vaak uit twee holle plastic schalen die aan elkaar gelijmd zijn met een minimum aan epoxy eroverheen. Tijd is geld en het drogen van epoxy neemt nu eenmaal veel tijd in beslag. Het gegoten kunstaas van Neptune fishing is massief, heeft line through bevestigingspunten van zware kwaliteit en is uitgerust met kwaliteit splitringen en scherpe VMC haken. De ogen worden met airbrush gespoten en zullen dus nooit loslaten. Er gaan tot wel zes lagen epoxy overheen en de totale droogtijd bedraagt een week. Daarna wordt het kunstaas getest in een zwembad en met de hand getuned om ervoor te zorgen dat het kunstaas perfect loopt.

 Unieke beauties…

Zo is ieder aasje uniek en een kunstwerk op zichzelf. Zelf vist men ook met deze jerkbaits bij Neptune Fishing en is men continu bezig om kunstaas te verbeteren. Omdat Neptune Fishing kleine batches maakt t.o.v de grote fabrikanten, kunnen zij aanpassingen en verbeteringen dan ook veel sneller doorvoeren.

De jerkbaits zitten in de Neptune Fishing Mystery Box en zijn ook los te koop. Klik hier voor meer info, of hier voor de Facebookpagina.

 

Prachtig afgewerkt…