Komende zondag 10 juni begint er een nieuwe hengelsportserie op jeugdzender Nickelodeon. In het programma Bart gaat vissen neemt presentator Bart Boonstra het dit keer op tegen Viskid Boaz. Hun avonturen zijn vier weken lang op zondagochtend vanaf 10.00 uur te volgen op televisiezender Nickelodeon.

De nieuwe serie is de opvolger van Bart leert vissen dat afgelopen jaar werd uitgezonden op Nickelodeon. Met ruim 400.000 kijkers was dit vorig jaar een grote hit. Naar aanleiding van de goede kijkcijfers en de vele positieve reacties in de doelgroep van 6-12 jaar is daarom besloten een vervolg te maken. Aangezien Bart inmiddels aardig kan vissen, is het nieuwe format in de vorm van een tweestrijd tussen Bart en Boaz gegoten. In de eerste aflevering proberen ze zondag zo veel mogelijk ruisvoorn te vangen aan de vliegenlat. Daarna gaan ze achter de karpers aan met de feederhengel en in de slotaflevering doen ze een streetfishing battle.

Tussen het vissen door geven Bart en Boaz een hoop tips en leerzame informatie over de vissoort die ze belagen.

Tussen het vissen door geven Bart en Boaz een hoop tips en leerzame informatie over de vissoort die ze belagen.

Vliegviswedstrijd
In aflevering 1 beginnen Bart en Boaz nog op hun gemakje. Aan een klein water in een woonwijk laat Boaz zien hoe je op ruisvoorn vist. Bart krijgt nog even de tijd om weer te wennen aan het vissen en daarom starten ze met de werphengel. Al snel weten de heren een aantal prachtige ruisvoorns voor de camera te krijgen. Nadat Bart en Boaz zijn warmgedraaid, begint echter pas het serieuze werk: de ‘battle’. En om het nog uitdagender te maken heeft Boaz geregeld dat ze gaan vliegvissen. Eerst krijgen ze een werples en daarna gaat het duo de strijd met elkaar aan. Benieuwd wie de meeste ruisvoorns vangt aan de vliegenlat? Kijk dan zondagochtend op Nickelodeon naar Bart gaat vissen.

In de eerste uitzending doen Bart en Boaz een vliegvis battle op ruisvoorn.

In de eerste uitzending doen Bart en Boaz een vliegvis battle op ruisvoorn.

Vier weken lang
De serie Bart gaat vissen wordt vanaf zondag 10 juni vier weken lang elke zondag om 10.00 uur uitgezonden op Nickelodeon. Bovendien wordt iedere uitzending op de woensdag daarop herhaald. De eerste aflevering wordt op 13 juni om 12:10 uur herhaald, de drie andere om 14.05 uur. Ze zijn daarnaast ook terug te kijken op www.viskampioen2018.nl en via de gratis Nickelodeon app.

Logo Nickelodeon