Iron Claw heeft met haar partner Moby een serie jigheads aangekondigd waarmee je loodvrij op de roofvis kunt vissen. De jigkoppen zijn gemaakt van roestvrijstaal en afgewerkt met Mustad haken. Ze worden verkrijgbaar in verschillende haakgroottes en gewichten.

Bij Iron Claw is men milieubewust bezig.

 

Ondanks dat ons toetsenbord steeds maar weer ‘loodkoppen‘ wil schrijven, gaat het hier dus om loodvrije jigkoppen. Om het milieubewustzijn bij de geïnteresseerde kopers nog meer aan te wakkeren, heeft men bij het moederbedrijf van Iron Claw ook de verpakking biologisch afbreekbaar gemaakt en zelfs het venstertje van een soort maïs-stijfselpapje gefabriceerd.

Zelfs de verpakking is biologisch afbreekbaar.

 

Haakmaten

De ‘Moby Leadfree Stainless Jigheads‘ verschijnen in gewichten van 5 t/m 35 gram in diverse haakmaten. Haakmaat 1/0: 5, 7 en 10 gram. Haakmaat 2/0: 7, 10 en 14 gram. Haakmaat 3/0: 7, 10, 14 en 18 gram. Haakmaat 4/0: 7, 10, 14, 18 en 21 gram. Haakmaat 6/0: 14, 18, 21 en 28 gram en haakmaat 8/0 in 14, 18, 21, 28 en 35 gram. Die laatste maakt hem zelfs geschikt om er vanaf de boot mee op ondiepe zeetjes te vissen.

Hobbeltje

Voor de puristen onder ons misschien nog de vermelding dat het kleine hobbeltje op de haaksteel – bedoeld om het kunstaas strak op de jigkop te houden, gemaakt is van zink. Volgens opgave zal de prijs iets hoger liggen dan bij de huidige loodkoppen vanwege materiaalkosten en fabricagekosten, maar daar staat wel tegenover dat er van schadelijk lood geen gebruik wordt gemaakt.

Klik hier voor meer info over Iron Claw.