Rovers-magazine is terug en ligt nu in de winkel! Na een periode samen met Beet in één magazine te hebben gezeten staat Rovers nu weer op eigen benen en verschijnt het magazine 4x per jaar voor slechts € 4,95!

In dit eerste nummer een uitgebreid artikel over het hoe en wat met betrekking tot de nieuwste generatie dieptemeters. Termen als SideScan, StructureScan, CHIRP en DownVision worden te pas en te onpas gebruikt. Maar wat betekent dit en hoe haal ik uit deze overvloed aan informatie de juiste eruit? Verder in dit nummer: vissen op roofblei, no-action shads voor grote snoek, hotspots bij kribben, ondiep op baars, meerval, zeebaars en nog veel meer!

BLIJ MET BLEI!
Na twee maanden rust is het bijna zover: de laatste zaterdag van mei, opening van het roofvisseizoen! De hengels staan klaar, nieuwe lijnen op de spoelen, kunstaas is aangevuld, buitenboordmotor heeft zijn beurt gehad. Han van den Eertwegh zet ons nog even op scherp met de laatste tips en tricks voor het vissen op roofblei.

Roofblei artikel Rovers

ACTIE ZONDER ACTIE
In volledige stilte glijden we door een kloof op een Noors meer. Hoog tijd om mijn no-action shad tot actie te laten komen. Met een plons belandt de shad in het donkere, glasheldere water. Met rustige halen vis ik het aas terug omhoog. Dan volgt de eerste aanbeet deze dag; lomp hard! Een groen gevlekte moordmachine heeft de ‘pelagische snoekbaarsshad’ te grazen genomen. Dat is iets dat de laatste tijd vaak gebeurt! Te vaak om er niet iets mee te doen!

LEES OOK  In Beet-Rovers mei 2019

ZO WERKEN FISH FINDERS!
De huidige generatie dieptemeters zijn niet meer te vergelijken met de units van 10 jaar geleden, laat staan met de nog oudere modellen! Met de toegenomen mogelijkheden en functies van de units, is ook een woud van Engelse termen ontstaan waar je snel in kunt verdwalen… Een goede reden om in dit uitgebreide artikel uitleg te geven hoe de moderne dieptemeter werkt.

Fishfinders

SNOEKBAARSKRATERS
Een reeks kribvakken zien er vanaf ons perspectief vaak allemaal hetzelfde uit. Hoe anders is dat wanneer je de onder water kijkt, dan is geen kribvak hetzelfde! Dit geldt ook voor de aanwezigheid van snoekbaars op deze plekken, soms ligt er weinig tot niets, soms tref je een hotspot. Gedetailleerde dieptekaarten geven het waar en waarom prijs!

NEDERLANDSE MEERVAL
Meer en meer zien we indrukwekkende meervalvangsten vanuit eigen land binnensijpelen. Iemand die er vanaf het begin als de kippen bij was, is Roy Noom van MadCat. Niet alleen heeft hij de broodnodige knowhow en skills, ook is hij voormalig Nederlands recordhouder meerval! Wij vroegen hem naar zijn meest favoriete technieken en (kunst)aas.


Rovers wordt uitgegeven door Vipmedia Publishing & Services. Deze uitgeverij geeft onder meer ook Beet sportvissersmagazine en KARPER magazine uit. Voorlopig is deze uitgave alleen verkrijgbaar in de losse verkoop en online te bestellen via Vipwinkel.nl
.