Vis kweken en vis uitzetten is van alle tijden en met name voor hengelsportverenigingen is het uitzetten van vis een belangrijk item bij de vergaderingen. De natuurlijke aanwas blijft soms achter en sterfte en predatie door aalscholvers spelen een grote rol in veel viswateren. Een ervaren partner bij het leveren van vis vinden de verenigingen bij viskwekerij Corten.

 Diverse formaten

Corten is al meer dan 30 jaar leverancier van vissen voor de hengelsport. Naast de genoemde hengelsportverenigingen bestaat de klantenkring uit eigenaren van privévijvers en openbare wateren van gemeenten, steden en provincies. Dit in zowel België, Nederland, Duitsland als Frankrijk. De viskwekerij levert de meest voorkomende inheemse vissoorten in diverse formaten en staat daarbij garant voor de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Een veelheid aan vissoorten.

Specialisaties

Voor het leveren van de gekweekte vissoorten werkt Corten samen met gerenommeerde viskwekerijen in het buitenland die elk hun specialisatie hebben. De belangrijkste kwekers bevinden zich in Duitsland, Tsjechië en Frankrijk. Deze vissen worden onder strenge controle van de kwekers en bevoegde instanties in de best mogelijke omstandigheden gekweekt tot het gewenste formaat.

Dit juweeltje zwemt nu ergens rond in Friesland.

Op tijd bestellen

Corten zorgt voor het vervoer in gespecialiseerd vrachtwagens vanuit het buitenland naar de kwekerij en de opvangbassins in het Belgische Lommel. De firma heeft de laatste tijd veel aanvraag vanwege de groei van de hengelsport. Het is dus niet onverstandig om op tijd te zijn met bestellingen. Voor meer informatie en prijslijsten, klik hier.

Professioneel visvervoer…