De Aventus familie van Guru heeft er weer een nieuwe telg bij gekregen: een pracht van een werpmolen. De Aventus molen is ontworpen en gemaakt met het oog op maximale prestaties en kwaliteit. De 3000 en 4000 maten zijn perfect voor vele verschillende visserijen en omstandigheden.

Sterke molen voor alle witvistechnieken.

Gesealde kogellagers

Het 3000 model is ideaal voor de visserij met de waggler en feeder op korte afstanden. Het grote model, de 4000 is daarentegen echt ontworpen voor het serieuze feederwerk op afstand in combinatie met zware korven. De Aventus werpmolen is voorzien van acht gesealde kogellagers, plus een lichtgewicht holle ‘power bail’. Dit gedeelte van de molen heeft veel te verduren en de ‘power bail’ zorgt ervoor dat dit gedeelte onder minder druk komt te staan, zonder extra gewicht aan de werpmolen toe te voegen.

In de maten 3000 en 4000.

Geveerde lijnclip

De Aventus werpmolen is voorzien van een inklapbare, enkele slinger zodat deze gemakkelijk en zonder zorgen opgeborgen kan worden. De LCR-lijnroller is voorzien van een hoogwaardig lager om het twisten van de lijn te voorkomen. Zelfs wanneer er zeer lichte dobbers worden gebruikt in combinatie met dunne lijnen zal dit het kinken voorkomen. De lijnclip is voorzien van een veer wat ervoor zorgt dat de druk verminderd wordt wanneer de lijnclip geraakt wordt tijdens het werpen. Dit voorkomt dat de lijn zal beschadigen onder de lijnclip. Lijncapaciteit model 3000 en 4000: 150 meter 26/00. Overbrenging 1:4,7/1:4,9; inhaalsnelheid 79/87 cm, maximale slipdruk 7/8 kg. Meer info: klik hier.

De werpmolen wordt standaard geleverd inclusief één extra aluminium spoel.