In de tang nemen

De 20 cm lange Rozemeijer Hook Cutter is een goede, compacte kniptang om staaldraad, dreggen en haken mee te knippen.

Een beetje kracht op de handvatten en de haak is meteen doormidden. Iedere roofvisser zou zo’n tang bij zich moeten hebben.

Een must voor wanneer je met de vis begaan bent.

Een must voor wanneer je met de vis begaan bent.

Adviesprijs € 16,95.

Website: www.rozemeijer.com.

 

Met in lengte verstelbaar frame

Matrix biedt je met deze 4 Wheel Transporter een compact transportsysteem waarmee je toch een grote hoeveelheid materiaal naar de stek kunt vervoeren.

Het geheel is eenvoudig te monteren: bevestig de handgrepen, plaats de vier solide wielen en draai de knoppen vast. Door het Seatbox Locking System gaat je zitkist niet glijden (naast Matrix geldt dit ook voor de zitkisten van de meeste andere merken). De Matrix 4 Wheel Transporter kun je in lengte en hoogte aanpassen aan je persoonlijke eisen en wordt geleverd in een duurzame tas.

Het frame is zeer compact samen te vouwen.

Het frame is zeer compact samen te vouwen.

Adviesprijs € 179,99.

Website: www.fishmatrix.co.uk.

 

Klassiek op brasem

Met de Bream Squad PO 950/1100 introduceerde Arca eerder dit jaar een tweetal oversteek vaste hengels in Hi-Modulus carbon voor de klassieke visserij op brasem.

De hengels zijn beschikbaar in lengtes van 9,50 en 11 meter, met het miniverlengdeel maak je van de 9,50 meter uitvoering een hengel van 10 meter. De delen A en B zijn telescopisch uitgevoerd, alle delen zijn genummerd met een referentiepunt. Bij de hengels zijn ook vierdelige topsets en een tweedelige cuppingkit beschikbaar.

Hengels met een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding.

Hengels met een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding.

Adviesprijzen € 260 en € 290.

Website: www.arca-bifa.com.

 

Accuraat landen

De Cresta Carpetition Xtreme Schepnetstelen zijn gemaakt van dikwandig en slijtvast carbon. Dit maakt de stelen zeer robuust en strak, waardoor ze geschikt zijn voor het accuraat landen van grote vis.

Het topgedeelte is voorzien aan een grote messing bus ter bevestiging van het net. Dankzij het verstevigde en ingekorte eerste deel, kan de vis gemakkelijk met het schepnet in het leefnet geplaatst worden, zonder dat de vis in de hand hoeft te worden genomen.

Verkrijgbaar in 2,5 en 3,2 meter.

Verkrijgbaar in 2,5 en 3,2 meter.

Website: www.fishcresta.eu.

 

Stabiel

De nieuwe, stabiele Match 400 Box zitkist van Sensas biedt veel waarde voor het geld. De verschuifbare voetenplaat is voorzien van een bevestigingspunt voor een leefnet.

De in zwart en groen uitgevoerde zitkist wordt geleverd met twee hengelhouders, twee standaard poten met een diameter van 25 mm en vier telescopische poten met dezelfde diameter; alle poten zijn voorzien van moddervoeten. Onder de zitting bevindt zich een schuiflade. Afmetingen 74 x 80 x 53 cm.

Inclusief verstelbare, comfortabele schouderriem.

Inclusief verstelbare, comfortabele schouderriem.

Website: www.sensas.com.