Enkele van de nieuwe producten voor het vissen op witvis en karper, uit de programma’s van Sänger, Albatros, Shimano en Maver.

Open einde

Het lokvoer kan in een plastic voerkorf, zoals in dit nieuwe model Range Winged Open End Plastic Feeder uit de range van Sänger, naar wens droger aangeboden worden waarbij het dan ook langer de aanlokkende werking behoudt.

De plastic voerkorf komt bij het binnen draaien sneller naar het wateroppervlak, wat bij het vissen op hindernisrijke wateren van voordeel is. De MS-Range Winged Open End Plastic Feeder is circa 40 mm lang en het heeft een diameter van 28 mm, ze is beschikbaar in gewichten vanaf 20 tot en met 80 gram.

Een van de drie beschikbare modellen.

Een van de drie beschikbare modellen.

Website: www.saenger-tts.de.

 

Topkwaliteit elastiek uit Italië voor witvis en karper

Dankzij herkenbare, verschillende kleuren is het Solid elastiek van MCM goed te volgen tijdens de dril en is het gemakkelijk om de diverse diameters te herkennen.

MCM Solid Elastic wordt geleverd op spoeltjes van zes meter, wat voldoende is voor twee tot drie hengeltoppen.

MCM Solid Elastic wordt geleverd op spoeltjes van zes meter, wat voldoende is voor twee tot drie hengeltoppen.

Verkrijgbaar in zes verschillende maten van 1,0 t/m 2,1 mm. Het hoogwaardige en slijtvaste Hollow elastiek bezit een holle kern waardoor het rekpercentage ten opzichte van conventioneel elastiek veel hoger is. Dit elastiek is zeer geschikt voor het gebruik in een zogenaamde puller kit. MCM Hollow Elastic is verkrijgbaar in zes verschillende maten van 1,5 t/m 2,8 mm op rollen van drie meter. De rekbare buitenmantel is ook bij het Hollow Elastic voorzien van een opvallende kleur, zodat de zwemrichting van een gehaakte vis goed zichtbaar is. Ook is hieraan wederom de diameter te herkennen.

Voor allround gebruik voor witvis en karper.

Voor allround gebruik voor witvis en karper.

Adviesprijs vanaf € 4,50.
Website: www.albatroshengelsport.com.

LEES OOK  Suzuki Marine elfde jaar op rij marktleider buitenboordmotoren in Nederland

Uitbreiding van het gamma

De Ultegra range aan karperwerpmolens van Shimano is uitgebreid met twee nieuwe modellen: de Ultegra XTD Spod en de Ultegra Ci4+ 5500.

De Ultegra XTD Spod heeft ten opzichte van het normale model een ondiepe spoel, zodat je minder lijn nodig hebt. De overbrenging ligt op 1:5,2 in plaats van 1:4,3, hierdoor leg je per slingerslag 124 cm i.p.v. 103 cm lijn terug op de spoel.

De spoel is voorzien van drie lijnclips in plaats van één, voor extra grip is er een andere slingergreep op de slinger geplaatst.

De spoel is voorzien van drie lijnclips in plaats van één, voor extra grip is er een andere slingergreep op de slinger geplaatst.

Deze werpmolen wordt zonder reservespoel geleverd. Adviesprijs € 159,95.

De Ultegra Ci4+ 5500 is de kleine versie van het model 14000 en ten opzichte van de voorganger op veel plaatsen verbeterd. Zo is deze werpmolen beter beschermd tegen water en vuil, ze heeft sterkere tandwielen (Hagane) een lager eigen gewicht en betere kogellagers. Spoelcapaciteit 210 m 40/00, overbrenging 1:5,3, inhaalsnelheid 105 cm. Adviesprijs € 279,95.

Op vele punten verbeterd.

Op vele punten verbeterd.

Website: www.shimano.com.

 

High-tech nylon

Maver heeft afgelopen jaar een serie van vier nieuwe typen nylon op de markt gebracht voor het vissen op witvis en karper. Ze hebben gemeenschappelijke delers o.a. een hoge trekkracht, een correct aangegeven diameter, goed bestand tegen doorschuren en een soepele coating. Verder hebben ze weinig geheugen, zijn ze goed bestand tegen Uv-straling en hebben ze een hoge trekkracht op de knopen.

Het MV-R Hooklength (7 – 22/00) is gemaakt voor het maken van onderlijnen, het wordt geleverd op spoelen van 50 meter. De MV-R Rig Mono (voor het maken van tuigjes, 8 – 22/00), MV-R Carp Feeder (voor het vissen met de voerkorf, 18 – 26/00) en MV-R Power Reel Mono (allround nylon voor gebruik op de werpmolen, 15 – 23/00) worden geleverd op spoelen van 150 meter.

Gefabriceerd in Japan en zeer duurzaam.

Gefabriceerd in Japan en zeer duurzaam.

Website: www.maver.co.uk.

LEES OOK  Nieuwe producten voor de witvisser bij IYS-Hengelsport

Kijk voor meer productnieuws voor het vissen op witvis en karper ook op:
www.beet.nl/nieuwe-producten-voor-de-karper-wit-en-roofvisser/
www.beet.nl/nieuwe-producten-voor-de-sportvisser/
www.beet.nl/nieuwe-producten-voor-de-karper-wit-en-roofvisser-2/