Mercury Marine in EMEA presenteert met trots zijn nieuwe VALIANT SPORT RIB-range. Zwaar geïnspireerd door de professionele RAPTOR-boten van Mercury, introduceert de toonaangevende SPORT-range geheel nieuwe stuurconsoles, nieuwe stuursteunen van polyester en nieuwe achterstevenbanken. Hierbij werd alles verfijnd voor een verbeterde ergonomie, meer comfort en meer opslagruimte aan boord.

Met hulls die al bekend stonden voor hun efficiëntie en prestaties, werd in deze range ook de inrichting van het dek geoptimaliseerd om zich gemakkelijker over het dek te kunnen verplaatsen en nieuwe accessoires op de boot te kunnen installeren.

Met hulls die al bekend stonden voor hun efficiëntie en prestaties, werd in deze range ook de inrichting van het dek geoptimaliseerd om zich gemakkelijker over het dek te kunnen verplaatsen en nieuwe accessoires op de boot te kunnen installeren.

2019 RANGE
– 470 SPORT* – verkrijgbaar in pvc – Open hull zonder console
– 500 SPORT – verkrijgbaar in pvc of CR/CSM – Hull met S7-console en LP7-stuursteun
– 550 SPORT – verkrijgbaar in pvc of CR/CSM – Hull met S7-console en LP7-stuursteun
– 580 SPORT – verkrijgbaar in pvc of CR/CSM – Hull met S9-console en LP9-stuursteun
– 630 SPORT – verkrijgbaar in pvc of CR/CSM – Hull met S9-console en LP9-stuursteun
– 690 SPORT – verkrijgbaar in CR/CSM – Hull met S11-console en LP11-stuursteun
– 750 SPORT – verkrijgbaar in CR/CSM – Hull met S11-console en LP11-stuursteun

GELCOAT-KLEUR
De hulls en accessoires in de SPORT-range 2019 zijn voorzien van donkergrijze gelcoat die twee jaar geleden op de limited edition van de ‘Black Carbon’ werd geïntroduceerd.

VERKRIJGBARE HUIDMATERIALEN
– Mehler, 1100 decitex, donkergrijs pvc
– ORCA (Pennel & Flipo), 1100 of 1670 decitex, militair grijs CR/CSM (afhankelijk van het model)

STUURCONSOLES
Drie nieuwe, dubbele consoles, genaamd S7, S9 en S11, met de volgende belangrijke kenmerken:
– Brede console voor een betere bescherming van de bestuurder en de tweede bestuurder
– Ruim oppervlak voor de installatie van een groot gps/sounder-scherm naast de standaardmotormeters, waaronder de snelheidsmeter en de toerenteller
– Geïntegreerde VHF-sleuf
– Bedieningspaneelbehuizing op alle modellen
– Speciale uitsparing voor het monteren van een kompas
– Stevige, matzwart geverfde handrail
– Hydraulische stuurbekrachtiging als standaard (met uitzondering van 500 SPORT)
– Nieuw Italiaans GUSSI Sport-stuur
– Attwood-lednavigatielichten met verwijderbaar ankerlicht
– Nieuw schakelbord met zes schakelaars
– Consoles met opslagruimte op twee niveaus, met gemakkelijke toegang tot het schakelbord en het batterijvak via grote polycarbonaat panelen

LEES OOK  Wat werpt verder? Nylon vs. gevlochten lijn

STUURSTEUN
Drie nieuwe modellen:
– LP7-stuursteun met matzwarte, gepoedercoate roestvrijstalen buis voor de SPORT-modellen 500 en
550. Kan worden uitgerust met een optionele grote draagtas onder de bank. Inclusief een stevige handrail achteraan voor passagiers.
– LP9-stuursteun in glasvezel, ontworpen voor de SPORT-modellen 580 en 630. Met een langs boven toegankelijk opbergvak in het bovenste deel onder de bank voor onder meer het opbergen van waterdichte kleding. Het onderste deel, dat toegankelijk is via een groot paneel, wordt gebruikt voor het opbergen van veiligheidsuitrusting. Groot, zwart zitkussen van pvc met grijze bies en opgevulde zijkanten zodat de passagiers niet wegglijden in bochten, en twee grepen aan de zijkant. Aan de achterkant van de stuursteun is een bevestiging voorzien voor een optionele opklapbare tafel van polyester of een klapstoeltje.
– LP11-stuursteun, identiek aan het vorige model qua design maar groter, voor gebruik op de SPORTmodellen 690 en 750. Deze stuursteun verschilt van de LP9, omdat de achterkant optioneel plaats biedt aan twee afzonderlijke klapstoeltjes of een opklapbare tafel om achter de stuurstand een ‘eethoek’ te vormen.

BANKEN/KASTEN
De range omvat ook drie nieuwe banken/kasten (BS7, BS9 en BS11) die speciaal voor deze modellen zijn ontworpen. Ze zijn uitgevoerd in dezelfde donkergrijze gelcoat, en de zwarte pvc-bekleding is geaccentueerd met een grijze bies. Deze optionele banken/kasten vergroten de opslagruimte aanzienlijk.

Stevige armleuningen aan weerskanten houden de passagiers veilig. Bovendien kunnen op de achterkant hengelhouders worden gemonteerd wanneer je graag vist.

Stevige armleuningen aan weerskanten houden de passagiers veilig. Bovendien kunnen op de achterkant hengelhouders worden gemonteerd wanneer je graag vist.

De bekleding is volledig verwijderbaar, zodat deze kan worden beschermd tegen verwering wanneer de boot niet in gebruik is.

LEES OOK  Browning Carryall met een lange levensduur

OPTIES
Andere accessoires die speciaal zijn ontworpen voor de SPORT-range, zijn ook verkrijgbaar als optie:
– Roestvrijstalen roll bar
– Ingebouwde fishwell onder het dek met recycling van zeewater
– Enkele Jockey-bank
– Hoes voor console en stuursteun
– Verstelbare, verwijderbare skimast
– Verstelbaar duikflessenrek (4-6 enkele flessen)
– Garelick-duikladder
– Roestvrijstalen hengelhouder
Deze accessoires zijn verkrijgbaar als dealeropties.

MONTAGE en INSTALLATIE
Alle VALIANT-boten worden volledig in onze fabriek geassembleerd en uitgerust, van de installatie van de belangrijkste accessoires, de console en de stuursteun tot de montage van alle motorcomponenten zoals de meters, de afstandsbediening, de mechanische of hydraulische besturing (afhankelijk van het model), de kabels, enz.
We schenken bijzondere aandacht aan de elektrische en mechanische installatie die deel uitmaakt van de standaarduitrusting op VALIANT-vaartuigen. Dit betekent dat deze op elke boot identiek is, waardoor de klant verzekerd is van kwaliteit en betrouwbaarheid. Dat is een van de vele dingen die ons onderscheidt.

SPECIALE EDITIES
Naast de nieuwe voorzieningen hebben we twee nieuwe speciale edities van deze modellen gemaakt: ‘Sailing School’ en ‘Black Carbon’.
‘SAILING SCHOOL’ richt zich meer op onderwijsinstellingen.
Dit model is gebaseerd op een donkergrijs standaardhull van pvc en is af fabriek uitgerust met een stuurconsole in Jockey-stijl. ‘Sailing School’ is verkrijgbaar in drie groottes: 470, 500 en 550. Het model wordt volledig basic aangeleverd, maar met een identieke afwerking als de andere modellen in de range, en kan worden aangevuld met opties die beschikbaar zijn in de catalogus.
‘BLACK CARBON’ is voor sportbooteigenaars die van technologie houden en zich van de menigte willen onderscheiden. Met identieke specificaties als de standaardmodellen in de range, is dit model verkrijgbaar in drie groottes: 630, 690 en 750. Wat het anders maakt, is de zwarte ORCA-buis van 1670 decitex CR/CSM, die het patroon van koolstof imiteert, met huidmateriaal van Pennel en Flipo. De speciale bekleding in Vogue Black Onyx-stof met rode bies accentueert de sportieve kant van deze modellen. Het speciale stuur is natuurlijk gemaakt van koolstof. Deze serie kan ook worden uitgerust met de nieuwe BS7-, BS9- en BS11-banken/kasten met dezelfde speciale bekleding.

Al deze modellen zijn nu verkrijgbaar bij VALIANT-dealers.

Al deze modellen zijn nu verkrijgbaar bij VALIANT-dealers.

Website: www.brunswick.com.