Cordes Travel heeft sinds kort ook Sørøya in het programma. Het betreft een nieuw visgebied helemaal in het noord van Sørøya, waar zelfs de vissers met Sørøya-ervaring nog nooit geweest zijn. De bestemming in het noorden van Noorwegen is goed bereikbaar en kent een uitstekende visserij met heilbot en grote kabeljauw.

Even je pr scherper stellen…

Veilige boten met genoeg pk’s.

 

Akkarfjord

De locatie heeft huisjes met vier slaapkamers en ligt aan het Akkarfjord in een klein dorp met 70 inwoners en 1 kleine supermarkt. Je vliegt op Hammerfest en vanaf daar is het 20 minuten met de veerboot. De visserij gaat vanuit grote 26-voets kajuitboten met 150 pk en 23-voets 115 pk aluminium boten. Als gezegd een compleet nieuw visgebied in Sørøya, dat beantwoord aan de eisen die Cordes Travel stelt aan de visserij, de boten, gidsen, accommodatie en comfort.

Verzuurde armspieren…

 

Skrei

En ja, wat moet je nog vertellen over de visserij naar Sørøya ? Volop vis en enigszins te vergelijken met de accommodatie Havoysund: met heilbot, kabeljauw, roodbaars, leng, schelvis, lom en zeewolf. Hier worden jaarlijks grote kabeljauwen en prachtige heilbotten gevangen. Sørøya staat vooral bekend om de skrei-visserij, de hele grote kabeljauw-visserij in de wintermaanden. Bij het wegvaren zit je eigenlijk al meteen op open zee. Je kunt alle kanten op en de stekken zijn niet ver.

Krijg je al zin? Lees dan hier het complete verhaal op de website van Cordes Travel en je weet alles.

 

 Maak je borst maar nat voor deze reis naar Sørøya!