Met China Fish in Beijing en de ICAST – IFTD Show in Orlando behoort de EFTTEX tot de grootste hengelsportvakbeurzen op deze wereld. De European Fishing Tackle Trade Exhibition werd dit jaar van 29 juni tot en met 1 juli gehouden in de HungExpo in Boedapest. Hieronder al wat van de nieuwe producten die hier te zien waren.

Tekst en foto’s Rudy van Duijnhoven

Wiley X introduceerde dit jaar drie nieuwe zonnebrillen op de beurs, waarvan de WX BOSS met Kryptec frame een EFTTEX Award kreeg als beste nieuwe product in de categorie zonnebrillen.

Vleermuizen belanden wel eens in het water en proberen dan al peddelend de oever te bereiken. De nieuwe 3D Bat van Savage Gear is een opvallend nieuw kunstaas dat zeker bij de jeugd in de smaak zal vallen.

Een nieuwe, goed uitgebalanceerde jerkbait van Gunki waarmee tot anderhalve meter diep gevist kan worden. De Otachi weegt bijna 62 gram en is zeer precies in een bepaalde waterlaag te vissen.

Een fraaie imitatie van een kleine harder van LiveTarget. Deze wordt geproduceerd in drie formaten en drie kleurencombinaties.

Deze blankvoornimitatie van Storm maakt geen geluid en slechts weinig trillingen in het water, de reden waarom ze op veel beviste erg succesvol kan zijn.

Een fraaie baarsimitatie van Effzett.

Kleine kikkerimitaties van Daiwa.

De Float Plus was een van de echt opvallende nieuwtjes op deze beurs. Geschikt als aandrijving voor bellyboten, subboards en dergelijke en te bedienen met een losse afstandbediening.

Ook Westin introduceerde veel nieuw kunstaas op de beurs.

Westin heeft zich daarbij ook gestort op het produceren van kleine pluggen voor het lichte kunstaasvissen.

Een fraaie ‘Bloodworm’ van Westin voor het dropshotvissen.

De fameuze FireLine van Berkley krijgt ook een facelift. Ze wordt nu gevlochten uit acht fibers en is extra bestand tegen doorschuren.

Ook Penn komt met een nieuwe spinmolen die vooral opvalt door haar lage gewicht ten opzichte van de andere modellen in de range.

De ontwikkelingen bij ABU Garcia staan bij de werpreels evenmin stil. Het leverde het bedrijf alvast een EFTTEX Award op voor beste nieuwe werpreel met haar ABU Revo 4 Premier.

Een klassieker komt terug. De ABU Hi-Lo heeft een verbeterd mechanisme om de plug gericht op een bepaalde diepte te laten zwemmen.

Een karpernetsteel met ingebouwde lamp van JRC, zodra je de steel oppakt gaat de lamp branden.

Deze nieuwe pellets van Wielco zijn door en door gekleurd en ze komen beschikbaar in vier smaken.

Een veelzijdige nipper van Cuda met diverse extra tools.

Met het nieuwe systeem van Preston kun je wisselen tussen methodkorven en reguliere korven zonder dat je de onderlijn opnieuw aan moet knopen.

Een doordachte madenkorf van Preston die veel gemakkelijker te vullen is en die gerichter te werpen is.

Deze onderlijnendoos van Preston komt beschikbaar in twee maten, is direct uit de lade van de viskist te pakken en bezit ook verder zeer bruikbare details.

Een collectie nieuwe pluggen van Nils Master.

De nieuwste carbon zitkist van MAP is ook beschikbaar in een witte uitvoering.

 

De voorgestelde producten komen pas eind dit jaar, begin volgend jaar beschikbaar, eventjes geduld dus nog. Binnenkort volgt er nog meer nieuws van de beurs.

Websites: www.efttex.com en www.eftta.com.