Redactie – Op maandag 25 mei is het grensverkeer  bij de Deense grenzen weer mondjesmaat op gang gekomen, maar de omvang is zeer beperkt en slechts voor bepaalde doelgroepen. De verwachting dat ook Nederlandse sportvissers de reis kunnen ondernemen moet helaas getemperd worden, aldus berichten van Visit Denmark in Den Haag.

Beperking

Vanaf 25 mei mag er weer beperkt gereisd worden naar Denemarken. De versoepeling van grensverkeer naar Denemarken moet letterlijk genomen worden, want voorlopig is alleen beperkt grensverkeer met de Deense grenslanden en Scandinavische mogelijk. Mensen met een vaste verblijfplaats in één van de vijf Scandinavische landen (Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen en Zweden) of Duitsland – dus niet Nederland – kunnen beperkt reizen naar Denemarken.

 

Beperkt reizen naar Denemarken mag om de volgende redenen:

Mensen die een zomerhuis bezitten in Denemarken.

Personen die een relatie hebben met een persoon die in Denemarken woont of die verloofd is met een persoon die in Denemarken woont.

Mensen met grootouders in Denemarken.

Zakenreizen van en naar Denemarken, indien deze verantwoord worden uitgevoerd op het gebied van gezondheid, kunnen worden hervat als de toepasselijke voorzorgsmaatregelen worden nageleefd. Zakenreizen moeten voldoen aan branchespecifieke veiligheidsmaatregelen.

Behalve het bovenstaande zijn algemene familiebezoeken, toeristische reizen, zakenreizen, studiereizen en dergelijke geen reden voor toegang tot Denemarken die erkenning verdient.

Voor meer informatie, klik hier.

https://www.visitdenmark.nl/denemarken/diverse/coronavirus

De hengelsportwinkel in Spodsbjerg zit al te trappelen om vistoeristen…

 

Bezoek Denemarken thuis

De website Visit Denmark heeft veel te bieden over de Deense cultuur en wetenswaardigheden, naast de belangrijkste (reis)info. Omdat het op dit moment niet mogelijk is om het land te bezoeken, komt DK gewoon naar je toe:  op de website ontdek je Deense recepten, TV-Series of maak je een virtuele wandeling in de Deense natuur en krijg de beste hygge-tips. Dus ga er lekker voor zitten en klik hier voor wat Deens sfeerproeven.

https://www.visitdenmark.nl/bezoek-denemarken-thuis

Houd het nieuws in de gaten