Het is 23 juni om 6 uur in de ochtend wanneer Alijn Danau in contact komt met een zware vis. Op deze stek had hij in april een plek gevonden waar hij vier vissen ving, waaronder ‘Sammy’, een mensenschuwe vijftigpondsplus schub en de nummer 3 van het water. Op dat moment wist Alijn dat ook de weg naar ‘Jumper’ open lag en dat deze vis ook tot de mogelijkheden behoorde. Maar wat zou er nu aan het einde van zijn lijn zitten…

 

Wat een staart en wat een vis…

 

Geen derde keer

“Ik voel nu ook overduidelijk dat het inderdaad een grote, zware vis betreft! Hopelijk niet opnieuw de ‘Mohikaan’, ik hoef hem echt geen derde keer. En evenmin ‘Sammy’ voor een tweede keer,” schrijft Alijn op de Facebookpagina van CC Moore Benelux. “De enige die ik echt nog wil, de enige die me nog ontbreekt is ‘Jumper.”

Welke schub is het?

 

Sammy of Jumper?

“Na een minuut of tien begint de vis langzaam naar boven te komen. Is het ‘Sammy’ of ‘Jumper’? Mijn verstand zegt ‘Jumper,’ maar ik wil mezelf niet voortijdig rijk rekenen en verdring de gedachte naar mijn achterhoofd. Hij duikt nog enkele keren, maar slaagt er niet meer in om tot aan de bodem te geraken. De strijd is in de eindfase beland, hij ligt nu boven, hapt naar adem, water gulpt uit zijn bek. Ik stuur de boot lichtjes bij zodat ik het net scheppensklaar kan leggen…”

Lees dit spannende verslag van Alijn verder op de genoemde Facebookpagina van CC Moore Benelux; een verslag dat eindigt met een karper van liefst 36,6 kg bij 114 cm…klik hier.

De Odyssey XXX was weer eens verantwoordelijk…