Op donderdag 28 september had groothandel Pure Fishing de media en haar prostaffers uitgenodigd om in de showroom in Breda de nieuwe producten te bekijken die het komende jaar op de markt zullen gaan verschijnen. Middels twee presentaties gingen David van den Brandt en Ralph Dijk nader in op de belangrijkste ontwikkelingen, de vele nieuwe producten waren daarnaast voor het overgrote deel ook te bewonderen in de showroom.

Tekst en foto’s Rudy van Duijnhoven

Berkley komt met een eigen range aan haken voor een groot aantal vismethoden, van dropshot tot het vissen met natuurlijk aas op roofvis.

Mitchell introduceert meerdere, geheel zwarte karperwerpmolen in een aantrekkelijk prijssegment.

Hardy komt met een nieuwe range aan vliegenlijnen op de markt, vanaf schietkoplijnen tot en met Spey vliegenlijnen is er voor elke vliegvisser iets bij.

Greys brengt een serie kunststof polariserende zonnebrillen op de markt die afkomstig zijn uit dezelfde fabriek als een van de grootste spelers op deze markt.

De Penn Slammer III werpmolen komt er ook in twee uitvoeringen met een hoge overbrenging, voor die visserijen waarbij snelheid geboden is.

JRC heeft een tent ontworpen die over een opblaasbare boot vanaf 3,20 meter lang geplaatst kan worden.

Nieuwe jighaken van Berkley, speciaal voor de SW Shads van dit merk.

De fameuze zitkist van Shakespeare is er voortaan in een waterdichte uitvoering.

Een opblaasbare karpertent van Chub die inclusief luifel vanuit één ventiel opgepompt kan worden. Het oppompen en plaatsen van de haringen is binnen enkele minuten gebeurd.

Website: www.nl.purefishing.com.