Pure Fishing vergroot haar marktaandeel op het gebied van het vissen op zoutwater met de overname van Fin-Nor en Van Staal.

Pure Fishing heeft vandaag de overname aangekondigd van de iconische hengelsportmerken Fin-Nor en Van Staal van W.C. Bradley/Zebco Holdings, Inc. Deze overname maakt Pure Fishing, dat PENN al in haar pakket heeft, tot een dominante speler op de wereldmarkt op het gebied van het vissen op zee.

Het bedrijf zal na de aankondiging van vandaag snel aan de slag gaan met de vernieuwing en marketing ondersteuning van beide merken, als onderdeel van de voortdurende focus van Pure Fishing op de groei van de sportvisindustrie. Kapitein Craig Cantelmo voegt zich bij het Pure Fishing team als onderdeel van de overname. Cantelmo zal rapporteren aan Dave Bulthuis, de recent benoemde President van Noord-Amerika van Pure Fishing; hij was directeur verkoop van Fin-Nor in een eerder onderdeel van zijn carrière.

Van Staal werpmolen voor extreme visserijen.

Van Staal werpmolen voor extreme visserijen.

Historische merken

“The Fin-Nor and Van Staal brands are some of the most storied brands in the fishing industry,” zei Harlan Kent, CEO van Pure Fishing. “We are excited to add them to our portfolio and are committed to maintaining their focus on the independent retailer channel. Our Pure Fishing team looks forward to driving growth of these brands and of our overall saltwater business anchored by the iconic PENN brand.”

Fin-Nor logo

Fin-Nor startte in 1933 toen kapitein Tommy Gifford en uitvinder Frederick Martin Grieten, samen met enkele zeekapiteins uit Miami, een prototype reel ontwikkelden waarmee een blauwvintonijn van 527 Engelse ponden werd geland in Cat Cay. Deze gebeurtenis gaf het merk een unieke positie en Fin-Nor reels hebben sindsdien meer dan 900 International Gamefish Association (IGFA) records opgeleverd.

Van Staal werd in het begin van de jaren 1990 op poten gezet om tegemoet te komen aan de noodzaak van een extreme performance onder uitdagende zoutwateromstandigheden. Het merk werd geboren te midden van het zout, de rotsen, zand en brandingsgolven van de Atlantische Oceaan en heeft met regelmaat materiaal op de markt gebracht met dezelfde duurzaamheid en performance als in de beginjaren.

Over Pure Fishing

Pure Fishing is een wereldwijde distributeur van hengelsportmateriaal, kunstaas, hengels en reels/werpmolens, met een portfolio aan bekende merken als Abu Garcia®, Berkley®, Greys®, Gulp!®, Hardy®, JRC®, Mitchell® PENN®, Shakespeare®, SpiderWire®, Trilene® en Ugly Stik®. Aanvullende informatie is te vinden op www.purefishing.com.

 

Bekijk ook:
https://beet.nl/pure-fishing-grote-winnaar-bij-uitreiking-efttex-best-new-product-awards/
https://beet.nl/persbijeenkomst-bij-pure-fishing/
https://beet.nl/brits-record-blauwe-haai-verpletterd-door-fin-nor/