In het Ierse Portgenone heeft Ramon Ansing de gouden medaille gewonnen op het 25e Europees Kampioenschap Vissen. Aan de Lower River Bann viste hij zich met een hengel voorzien van een dobber naar deze felbegeerde titel. De Nederlandse ploeg verzekerde zich bovendien van het brons. Dit terwijl Team Holland na de eerste wedstrijddag nog op plaats zes stond. Een puike prestatie.

De getalenteerde Ansing won al verschillende WK-medailles met de ploeg en tevens rook hij al menigmaal aan het individuele podium. Maar voor de inwoner van Roden is dit zijn eerste officiële internationale titel als visser. “Ik besef nog niet helemaal wat er is gebeurd. Dit is onbeschrijfelijk. Mijn telefoon ontploft”, aldus de pas 27-jarige golden boy.

Ramon Ansing

Ramon Ansing.

Team Holland

De Nederlandse ploeg – onder leiding van succescoaches Jan van Schendel en Stefan Verhoeven – behaalde in het kielzog van Ansing ook een schitterend resultaat. Na een inhaalslag pakte Team Holland brons achter het verrassende Litouwen (goud) en topfavoriet Frankrijk (zilver). “Ramon Ansing, Frans van Berkel, Meindert de Boer, Ramon Pasmans, Peter Post, Stefan Hooyman, Danny Flipsen en Martijn Bakker hebben deze week alles voor elkaar en de ploeg over gehad. Op de laatste dag klopte de tactiek. Dat dat dan een bronzen medaille oplevert is natuurlijk schitterend”, legt bondscoach Verhoeven uit.

Team Holland.

Team Holland.

Tactiek

Het ging niet gemakkelijk voor Ansing en zijn ploeg. De tactiek was van tevoren glashelder, maar de uitvoering verliep moeizamer dan gehoopt. “De visserij was vandaag (zondag) slechter dan gisteren. We hebben ons gericht op het vissen op voorntjes. Die waren helaas niet overal te vangen, maar de tactiek klopte wel”, analyseert de kersverse Europees Kampioen. “De wedstrijd was een kleine twee uur onderweg toen ik twee dikke vissen achter elkaar kon vangen. Dat maakte het verschil.”

Prijsuitreiking

Zondagavond vindt ter plaatse de prijsuitreiking en het slotbanket plaats. Daar worden Ansing en Team Holland in het zonnetje gezet door de Ierse organisatie en behangen met eremetaal. Morgen reist de ploeg terug naar Nederland. Sportvisserij Nederland is ontzettend trots op de ploeg en de behaalde prestaties.

Bekijk ook:
https://beet.nl/ramon-ansing-feederkoning/
https://beet.nl/ramon-ansing-wint-pinkstermaandag-viswedstrijd-h-s-v-de-rietvoorn-te-kootstertille/
https://beet.nl/ramon-ansing-wint-wedstrijd-in-kom-van-zuidhorn/