Waar knip jij je gevlochten lijn mee door? Veel sportvissers hebben een schaartje of een nagelknipper voor het snelle knipwerk van braids, nylon of fluorocarbon bij het vissen. Wat echter vaak ergernis oplevert, is dat de afsnede van de braid niet netjes plaatsvindt. Met een goed stuk gereedschap heb je dit niet…

Geleverd met een nylon hoesje.

 

Oponthoud

Die ergernis ontstaat met name wanneer je met een gerafeld afgeknipte braid een knoop moet maken, of door een klein oogje of warteltje moet leiden. De met een veer uitgevoerde Braid Cutter uit de Rapture Multi Pliers serie is veel beter geschikt om gevlochten lijn mee te knippen, en bespaart je de ergernis en oponthoud tijdens het vissen. De Braid Cutter heeft een lengte van circa 13 cm en past prima in je binnenzak of dankzij het hoesje aan je riem of visjas. Je kunt er bovendien ook splitringen mee openen.

Roestvrij staal

De Braid Cutter is een van de drie nieuwe Rapture Multi Pliers van groothandel Arca die zijn uitgevoerd in roestvrij staal met een titanium coating. De andere zijn de Flat Blade en Pro Scissor. Elk van de tangen wordt geleverd met een stevige, nylon opberghoes. Klik hier voor meer info.

Uit een serie van drie rvs titanium coated multipliers…