#VissoortRecordhouderLengteGewichtDatum
1Blauwneus
Vimba vimba Blauwneus record
Barry Groenen vangt 37 cm blauwneus37 cm kg22 mei 2019

Op woensdag 22 mei ving Barry Groenen op de Waal een blauwneus van 37 cm. Daarmee verbeterd hij het vorige record, op naam van Djon Okkerse, met 2 cm. Proficiat Barry!

We geven het woord aan Barry: Ik heb deze blauwneus bij de Waal in Beuningen gevangen met de feederhengel, voerkorfje van 80 gram met ankers en maden. Ik heb direct na de vangst de foto op het meetlint gemaakt. Toen heb ik de blauwneus even in het schepnet in het water gehangen. Ik ben toen even gaan kijken wat het Nederlands record is, omdat ik deze blauwneus toch wel erg fors vond vergeleken met de blauwneuzen die eerder wel eens had gevangen.

Toen kwam ik er dus achter dat dit het Nederlands record kan zijn en ben ik direct via messenger een berichtje naar Pieter Beelen gaan sturen met de vraag wat er nodig is om een record te claimen. Op het moment dat ik het berichtje gestuurd heb kijk ik weer naar het schepnet en zie dat deze door de golven van een boot in het water is gevallen. En helaas heeft de blauwneus ook direct kans gezien te ontsnappen, waardoor een man-vis foto helaas niet meer mogelijk was. Ik dacht dat daardoor ook meteen de kans om het record te claimen verkeken was. Mijn enige hoop was dat wel mijn naam op het meetlint zichtbaar was.

blauwnesu record

Het meetlint gebruik ik altijd met het soorten jagen. En daarvoor zat ik hier nu ook. Ik hoopte met de feederhengel op een witvingrondel. En ik had nog een karperhengel mee waarmee ik met een voerkorfje vol pellets en pellets als aas nog hoopte op evt een barbeel. Maar deze hengel bleef zonder aanbeet. Op de feederhengel ving ik deze dag nog o.a. blankvoorn en winde.

 

Biologie en achtergrondinformatie blauwneus

Wil je meer weten over de levenscyclus van de blauwneus en andere wetenschappelijke achtergronden? Klik hier of op de onderstaande afbeelding voor meer info van Sportvisserij Nederland!

Blauwneus record

Recordhouders

#VissoortRecordhouderLengteGewichtDatum
1Blauwneus
Vimba vimba Blauwneus record
Barry Groenen vangt 37 cm blauwneus37 cm kg22 mei 2019
2Blauwneus
Vimba vimba Blauwneus record
Djon Okkerse vangt 35 cm blauwneusrecord35 cm kg4 december 2018
3Blauwneus
Vimba vimba Blauwneus record
Sjors Waterschoot vangt 32 cm blauwneus32 cm kg17 mei 2018