# Vissoort Recordhouder Lengte Gewicht Datum
1 Zeeforel
Salmo trutta trutta Zeeforel record
Arie van de Camp vangt zeeforel van 85 cm 85 cm 8 kg 27 juli 2004

Een bijvangst waar menig zeeforelliefhebber een beetje jaloers van wordt; het overkwam Arie van de Camp in 2004. Hij ving tijdens het snoekbaarzen een zeeforel van 85 cm en 8,2 kg. Een nieuw Nederlands record.

Zeeforel record

Het Nederlands record zeeforel van 85 cm in handen van Arie van de Camp.

 

Hij was met zijn vismaat al vanaf 6 uur in de ochtend aan het verticalen en tot de middag bestond de vangst uit één schamele snoekbaars van een niet noemenswaardige lengte. Alle reden om vanaf de Maas te verkassen naar één van de vele grindgaten. Ze besloten aan de kant te beginnen en naar het diepe toe te vissen. Al snel volgde een forse tik op zijn hengel, maar de vis schoot los.

 

Alsof ik een sneltrein heb gehaakt

Direct daarop kreeg hij weer een aanslag, de hengel werd bijna uit zijn handen gerukt. Dit was een serieuze vis die als een sneltrein vandoor ging en de diepte opzocht. De verticaalhengel met 08/00 gevlochten lijn kreeg het zwaar te verduren. Dit was geen snoekbaars, dat kon hij wel voelen aan het gemis van de typische snoekbaars bonken op zijn hengel. De gedachte ging eerder uit naar een grote snoek, maar toen de vis op 20 meter van de boot anderhalve meter boven water sprong, zagen zij dat het geen snoek was. Na nog een paar grote sprongen konden ze de vis scheppen en toen was de grote vraag: wat voor soort is dit? Een zalm, zeeforel of een gewone forel? Na meten en wegen werd de vis teruggezet. met 8,2 kg en 85 cm een best vis.

 

Biologie en achtergrondinformatie zeeforel

Wil je meer weten over de levenscyclus van de zeeforel en andere wetenschappelijke achtergronden? Klik hier of op de onderstaande afbeelding voor meer info van Sportvisserij Nederland!

Zeeforel record

Recordhouders

# Vissoort Recordhouder Lengte Gewicht Datum
1 Zeeforel
Salmo trutta trutta Zeeforel record
Arie van de Camp vangt zeeforel van 85 cm 85 cm 8 kg 27 juli 2004