#VissoortRecordhouderLengteGewichtDatum
1Winde
Leuciscus idus Winde record
Dion de Vries vangt 62 cm winde62 cm kg7 augustus 2017

Op 7 augustus 2017 ving Dion de Vries nabij Zwolle een nieuw Nederlands record winde van 62 cm. Dion ving de vis met een 11 cm Rapala Jointed plug; net als veel records een bijvangst tijdens het kunstaasvissen. Maar wel een hele mooie bijvangst!

Winde record

Dion de Vries met zijn 62 cm lange recordwinde.

 

De Commissie over het record: Wanneer we een melding krijgen van een recordwinde, gaan altijd de alarmbellen rinkelen. We weten dat we ten eerste zeer kritisch naar de zuiverheid van de soort moeten kijken. Zeker op de grote rivieren worden zeer regelmatig zogenaamde ’60 plus’ windes gevangen. In de regel blijkt het dan allemaal te gaan om zogenaamde roofwindes, een kruising tussen een roofblei en een winde. Deze vissen lijken sterk op de winde en kunnen lengtes aannemen van dik in de 6o centimeter. De vis die Dion heeft gevangen betreft gelukkig een zuivere winde en ook de meetlintfoto bewijst dat deze vis dik 62 cm lang is. Proficiat Dion met dit record,

 

Biologie en achtergrondinformatie winde

Wil je meer weten over de levenscyclus van de winde en andere wetenschappelijke achtergronden? Klik hier of op de onderstaande afbeelding voor meer info van Sportvisserij Nederland!

Winde record

Recordhouders

#VissoortRecordhouderLengteGewichtDatum
1Winde
Leuciscus idus Winde record
Dion de Vries vangt 62 cm winde62 cm kg7 augustus 2017